Vije-sti

Tiani predstavlja spot za

Tiani predstavlja spot za "Wonder"

Nakon dugogodišnjeg života u inozemstvu te studiranja na najprestižnijim svjetskim glazbenim institucijama kao što su United World College (Duino, Italija), Berklee (Boston, SAD) i Institute of Contemporary Music Performance (London, UK), TIANI, 27-godišnjakinja rođena u Puli, a odrasla u Rovinju, nedavno je odlučila javnost upoznati s autorskim pjesmama.

 

Prije desetak dana Tiani je svijetu predstavila svoj drugi singl, pjesmu Wonder, putem Spotify i Soundcloud kanala a zanimljivo je da je pjesma do sada, u svega nekoliko dana, samo na Soundcloudu preslušana skoro 20.000 puta!

Nakon što su prošli tjedan pjesmu Wonder predstavili i recenzirali popularni strani portali za otkrivanje nove dobre glazbe u svijetu, IndieNationBlog.com i AnRFactory.com, na Soundcloud linku nanizalo se 19 tisuća preslušavanja te komentari stranih slušatelja, poput: „Gdje mogu nabaviti album?“ ili „Moja cura ovo ne može prestati slušati!“

Iako TIANI pjeva na engleskom jeziku, u pjesmu Wonder unijela je i dašak materinskog jezika, pa se tako odbrojavanje na hrvatskom jeziku „četiri, tri, dva, jedan...“ moglo čuti u zvučnicima slušatelja diljem svijeta.

Danas TIANI predstavlja video spot za svoj drugi singl, spot kojim zaokružuju priču koju priča pjesmom Wonder. Ta priča nosi u sebi kombinaciju popa, soula i elektronike; senzualnost, fantaziju i vječno pitanje: „Pitam se, što ako...“ (I wonder...)

Spot je sniman u Hrvatskoj, u Rovinju, a bitno za naglasiti je da je sve građeno iz temelja, počevši od cijelog seta, skulptura, nakita, haljina... Priprema i snimanje spota Wonder trajalo je zadnja 2 mjeseca a za scenarij, ideju, skulpture, odjeću i nakit zaslužni su sama TIANI te poznati redatelj i majstor vizualnih/specijalnih efekata za film, Paolo Gentilini.

Želja im je bila video spotom vjerno dočarati atmosferu i senzualnost same pjesme.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni