Vije-sti

Thurston Moore Band u lipnju u Močvari

Thurston Moore Band u lipnju u Močvari

Iako smo tek zakoračili u novu godinu, Močvara je pripremila jedan od lako moguće najboljih koncerata koji će se u 2015. godini održati u Zagrebu. U utorak, 02.lipnja u Močvari će nastupiti Thurston Moore Band - novi projekt Thurstona Moorea, gitarista kultnih Sonic Youth.


TM


Uz Thurstona, u bendu su još i bubnjar i njegov stari Sonic Youth suborac Steve Shelley, basistica Deb Googe iz My Bloody Valentine te gitarist James Sedwards.

Sonic Youth su jedan od najutjecajnijih svjetskih rock bendova te svakako bend koji je nepovratno promijenio povijest rock muzike od osamdesetih do danas. Nakon što su od 2011. godine u fazi hibernacije, članovi benda posvetili su se solo karijerama, a najintenzivnija i najeksponiranija je upravo Thurstonova.

Nakon recentnih izleta s novim bendom Chelsea Light Moving te solo albuma Demolished Thoughts, Thurston se, nakon selidbe iz New Yorka u London, u igru vraća s novim albumom The Best Day (Matador Records) koji je ostvario visok plasman na listama najboljih albuma 2014. godine. Nakon više od 30 godina "na sceni", Thurston i dalje ima dovoljno svježine i kreativnosti za još jedan u nizu odličnih glazbenih ostvarenja, zvukom na tragu posljednjih Sonic Youth albuma. Već spomenuti Sonic Youth utjecaj danas je postao opće mjesto pop kulture, a Thurston Moore je (uz Lee Ranalda) po izboru urednika magazina SPIN na prvom mjestu liste od 100 najboljih gitarista svih vremena. Jedan od najutjecajnijih glazbenika današnjice u Močvari sa svojim prijateljima svira za Vas. Ne propustite!

Više informacija oko cijene karata uskoro.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Z0bsQ-rqsxc]
Facebook event

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni