Vije-sti

The XX singlom “On Hold” Najavili novi album “I See You”

The XX singlom “On Hold” Najavili novi album “I See You”

Kultni britanski electro-pop trio The xx jučer objavljenim singlom “On Hold” najavili su izlazak dugoočekivanog trećeg albuma naziva “I See You”. Zagrebački koncert u Boćarskom domu 28. studenog bit će svjetska premijera pjesama s nadolazećeg izdanja jer upravo u Hrvatskoj bend počinje kratku ekskluzivnu europsku turneju, prvu nakon dvije i pol godine mirovanja. Set lista će, osim novih materijala, dakako sadržavati pjesme s dva antologijska albuma koji su The xx označili jednim od najvažnijih otočkih bendova proteklih godina.

Album od deset pjesama bit će objavljen 13. siječnja 2017. kao CD, LP i digitalno. “I See You” se nastavlja na dosadašnja dva iznimno hvaljena albuma, “xx” i “Coexist”, koji su prodani u više od tri milijuna primjeraka.

Novi album označava i novo razdoblje u karijeri londonskog trojca u sastavu Romy Madley Croft, Oliver Sim i Jamie Smith, zvukom kao i u procesu nastajanja. Dok su prethodna dva albuma bila rađena u izolaciji u Londonu, “I See You” je snimljen u razdoblju od ožujka 2014. do kolovoza 2016. u New Yorku, Marfi u Texasu, Reykjaviku, Los Angelesu i Londonu. Okarakteriziran je otvorenošću i ekspanzivnim pristupom. Produkciju potpisuju Jamie Smith i Rodaidh McDonald, a “I See You” je do sada najodvažniji album The xx, s najviše jasnoće i ambicioznosti.

To se može čuti na singlu “On Hold”, prvoj pjesmi skinutoj s novog albuma.

The xx – “I See You” popis pjesama:
1. Dangerous
2. Say Something Loving
3. Lips
4. A Violent Noise
5. Performance
6. Replica
7. Brave For You
8.  On Hold
9. I Dare You
10. Test Me

Kultni britanski electro pop trio The xx u zagrebačkom će Boćarskom domu započeti kratak europski tour koji će prethoditi izlasku trećeg studijskog albuma. To je veliko priznanje jer Zagreb je jedini grad naše regije koji će ih ugostiti i tek jedan od pet europskih gradova koje će posjetiti! Najbliže Hrvatskoj bend će nastupiti u 640 km udaljenom Pragu. Predizvođačica na ovom ekskluzivnom kratkom touru bit će sjajna norveška umjetnica Jenny Hval.

Ulaznice
Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 170 kn, te 200 kn na dan koncerta.

Službena prodajna mjesta:

Dirty old shop, Tratinska 18

Rockmark, Berislavićeva 13

Aquarius CD Shop, Varšavska 13

Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a

Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr  

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni