Vije-sti

The National predstavljaju novi video za singl 'Laugh Track' feat. Phoebe Bridgers

photo: The National, credit: Graham MacIndoe

The National predstavljaju novi video za singl 'Laugh Track' feat. Phoebe Bridgers

The National su objavili službeni video za singl 'Laugh Track' feat. Phoebe Bridgers, naslovnu pjesma s njihovog nenajavljenog, drugog ovogodišnjeg albuma kojime su iznenadili i publiku i kritiku. Video je režirao i animirao Bernard Derriman, redatelj filma „The Bob’s Burgers Movie“, uz 3D animaciju Adama Phillipsa.

Uvrnuta, tinjajuća pjesma rođena je iz bubnjarske ideje Justina Vernona ("tempo je bio u stilu Dylanove 'Nashville Skyline'", kaže Aaron Dessner) i onoga što se čini kao klasični lirski obrat Matta Berningera. “Turn on the laugh track / We’ll see if it changes the scene”, njegovi su stihovi - posljednji pokušaj spasa dok se on i njegova plesna partnerica njišu usred brzih ruševina onoga što je nekoć bilo osigurano. "Možda je ovo samo najsmješnija verzija nas koju smo ikada vidjeli."

'Laugh Track' je treća ovogodišnja suradnja The Nationala s Phoebe Bridgers. “Njezin glas je nježna oštrica pjesme”, kaže Berninger. "Uklanja iz nje dio zajedljive sarkastične gorčine i čini ju slatkom i nježnom."

Bend je u rujnu iznenadio obožavatelje nenajavljenim digitalnim izdanjem „Laugh Track“, koje je od ovog petka (17. studenog) u prodaji kao vinilno izdanje, a u domaćoj će prodaji biti u Dallas Music Shop Rijeka i svim bolje opremljenim glazbenim dućanima. Do tog datuma, dvostruko LP izdanje dostupno je za prednarudžbu po povoljnijim cijenama: standarna crna (43 € + poštarina) ili pink varijanta (47 € + poštarina). Prednarudžbe se primaju na prodaja@dallas.hr.

Ploča s 12 pjesama prati i sadrži materijal koji je izvorno nastao na istim sessionima kao „First Two Pages of Frankenstein“, albumom objavljenim u travnju za 4AD. „Laugh Track“ sadrži gostovanja s Phoebe Bridgers i Rosanne Cash, također i 'Weird Goodbyes', suradnju s grupom Bon Iver, objavljenom kao samostalni singl u kolovozu 2022.

The National su se vratili u SAD nakon europske turneje na kojoj su u Londonu nastupili pred 20.000 obožavatelja, a The Guardian ih je nazvao "bendom koji definira eru na vrhuncu svoje moći". Tijekom boravka u UK-u, gostovali su i u showu „Later with Jools Holland“ gdje su izveli pjesme s najnovijeg albuma 'Space Invader' i 'Deep End'.

„Laugh Track“ njihov je najslobodniji album u posljednjih nekoliko godina, nastao svesrdnim zajedničkim trudom i angažmanom. Ako je „FTPOF“ predstavljao ponovnu izgradnju povjerenja među članovima grupe nakon više od 20 godina zajedničkog rada, živahni, istraživački „Laugh Track“ proizvod je te vjere. Većinu materijala The National je izbrusio na nastupima uživo tijekom ovogodišnje turneje i te osnažene verzije snimio na improviziranim sessionima u studiju Flora Recording & Playback producenta Tuckera Martinea u Portlandu.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni