Vije-sti

The National objavili novi singl 'Weird Goodbyes' feat. Bon Iver

The National objavili novi singl 'Weird Goodbyes' feat. Bon Iver

Otkako su se pred ljeto vratili turnejama, The National nekoliko novih pjesama već svira uživo, a jednu od njih danas objavljuju kao novi singl (via 4AD). ‘Weird Goodbyes’ feat. Bon Iver pjesma je koja nastavlja tradiciju suradnje Justina Vernona (frontman, autor, multinsturmentalist i pjevač indie folk benda Bon Iver) i The Nationala, u studiju i na sceni.

"Radi se o tome da otpustimo prošlost i krenemo dalje, a onda nas kasnije preplave predomišljanja”, o pjesmi kaže vokalist Matt Berninger. U ‘Weird Goodbyes’ sudjeluju i gudači Londonskog suvremenog orkestra, u orkestraciji Brycea Dessnera iz grupe The National.

O procesu stvaranja singla, Aaron Dessner kaže: „’Weird Goodbyes’ bila je jedna od prvih novih pjesama koje smo napravili. Zloupotrijebio sam ritam mašine, kao i obično, i naletio na ovaj ritam koji mi se zaglavio u glavi – činilo se kao nešto što samo Bryan (bubnjar Bryan Devendorf) može prirodno odsvirati. Sagradili smo pjesmu oko tog ritma. Mattova melodija i riječi djelovale su tako elegantno i dirljivo od samoga početka --- tugujući za gubitkom nevinosti i motivacije, držeći se sjećanja i osjećanja koja neizbježno izmiču i tuge koju svi trpimo u čudnim oproštajima.

Ispričao je i kako je došlo do suradnje s Bon Iverom: "Otpočetka sam u pjesmi mogao čuti glas i srce našeg prijatelja Justina Vernona. Poslali smo mu materijal, to ga je dirnulo – i s Mattom ju je otpjevao baš moćno.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni