Vije-sti

Clone Age objavio album prvijenac -

Clone Age objavio album prvijenac - "Fuse"

Deset pjesama, deset drugačijih ideja, rifova i razmišljanja svakog od članova benda čine ovaj album kombinacijom različitih pjesama povezanih u skladnu cjelinu Clone Age soundom.

Priču oko nastanka albuma i odabira imena najbolje prenosi pjevač benda, Robert Kriković:
"Kompletni album snimljen je u našoj prostoriji za probe. Uz određenu akustičnu prilagodbu prostorije koristili smo minimalnu količinu studijske opreme - jedan kompjuter, jedna manja mikseta i nekoliko mikrofona! Do sad smo snimali nekoliko demo izdanja i singlova, od kojih neke i u bogato opremljenim profi studijima, ali ovo je naš daleko najkvalitetniji audio uradak (snimka) i dokaz da za kvalitetnu snimku nije potrebno brdo skupe opreme, već producent koji zna i razumije naš stil glazbe, a Mark Mrakovčić se u tom pogledu svakako dokazao kao odličan odabir.

Kroz tekstove obrađujemo različite životne teme... od ljudskih mana i vrlina, privatnih tragedija i neshvaćenih strana života, do tema koje oslikavaju stanje u ovom našem ludom svijetu. Nošene melodijom vokala, zvukom rifova i dinamikom pjesma, riječi dobivaju pravi smisao. Ljudi će se lako prepoznati u barem u jednoj od pjesama.

Album je dobio ime kao posveta šestom članu ekipe na snimanju - strujnom osiguraču. Naime, kod snimanja albuma pregorjeli su svi osigurači strujne instalacije osim jednog. Nismo mogli popraviti kvar zbog praznika pa smo struju imali samo u jednoj prostoriji te smo dva dana snimali uštekani u samo jednu utičnicu nadajući se da nas naš prijatelj "fuse" neće iznevjeriti. I nije! Izdržao je do kraja i podsjetio nas na stvaranje glazbe, pisanja pjesama i zajednički rad gdje jednako tako u nama puno puta ima dosta "pregorjelih osigurača", ali ostaje uvijek barem jedan koji omogućuje da se i dalje radi i stvara."

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni