Vije-sti

The Black Room predgrupa Wovenhandu

The Black Room predgrupa Wovenhandu

Kompletiran je line up za zadnji sezonski klupski koncert u riječkom Pogonu kulture. Naime, izborom managmenta priliku za otvaranje riječkog nastupa Wovenhanda 19. Svibnja, pripala je mladim i perspektivnim dečkima iz benda The Black Room.

The Black Room u klasičnoj rock formaciji (vokal, dvije gitare, bas, bubanj) iza sebe imaju album prvijenac "In This Town Lies A City", a a na ovom koncertu publika će imati priliku i čuti novi materijal.

Glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova te neopsihodelije 80-tih i 90-tih. Tekstovi su inspirirani osobnim pričama iz grada s protagonistima koji žive u ozračju rocka, poezije i noćnog života.

Odlično prihvaćen album kako od kritike tako i od publike omogućio je bendu promo koncerte po Hrvatskoj i Sloveniji, od kojih treba izdvojiti nastup u riječkom klubu Palach, festivalske nastupe na InMusicu i Indirektu kao i gostovanje u sklopu programa Good Vibrations u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.  

Podsjetimo , projekt karizmatičnog Davida Eugena Edwardsa, kultni Wovenhand, u sklopu svoje europske turneje promoviraju novi, osmi po redu, album "Star Treatmant" izdan prošle godine za nezavisni label Sargent House.

Koncert je na rasporedu u petak, 19.5. u Pogonu kulture.

Ulaznice po cijeni od 110,00kn dostupne su u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio, dok će  na dan koncerta cijena iznositi 130,00kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni