Vije-sti

Taylor Swift albumom „Midnights“ i singlom „Anti-Hero“ obara rekorde

Taylor Swift albumom „Midnights“ i singlom „Anti-Hero“ obara rekorde

Najnoviji album Taylor Swift „Midnights“, deveti je njen uzastopni album br. 1 u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ujedno je, prema Official Charts Company, i najbrže prodavani album u 2022. godini čime je srušila dosadašnji rekord.

Zahvaljujući najnovijem izdanju, Taylor Swift ujedno bilježi i rijedak podvig dupliranja britanskih top lista, budući da paralelno s dominacijom albuma „Midnights“ koji je zasjeo na 1. mjesto top liste albuma, pjesma „Anti-Hero“ istovremeno osvaja top ljestvice singlova.

Ovog vikenda, s podacima od 204 000 prodanih primjeraka (Official Charts Company) album je upisao dvostruko veću prodaju od njenog prethodno najprodavanijeg albuma „1989“ iz 2014. godine te je nadmašio (s gotovo dvostruko većim rezultatima prodaje) dosadašnji ovogodišnji rekord kojeg je držao Harry Styles.

Podsjetimo, Taylor Swift je iščekivani deseti studijski album „Midnights“ objavila 21. listopada paralelno predstavivši vodeći singl „Anti-Hero” za kojeg kaže da joj je jedna od omiljenih pjesama koju je ikad napisala. U singlu otvorenije no ikad progovara o svojim nesigurnostima te ističe: „Teško se branim od misli da je moj život postao toliko velik da gubim kontrolu nad njim ... Moram se boriti da se ponovno osjećam kao ljudsko biće.“

Aktualno izdanje s 13 pjesama (uz koje je iznenadila i deluxe verzijom „Midnights (3am Edition)” sa 7 dodatnih pjesama) Taylor Swift opisuje kao priču o 13 besanih noći razasutih kroz čitav život:

„Ovo je zbirka pjesama napisana usred noći, ovo je putovanje kroz noćne more i slatke snove. Predstavlja tlo po kojem šećemo i demone s kojima se suočavamo. Ovo je za sve nas koji smo nakon okretanja po krevetu i nemirnih snova odlučili ostaviti svjetiljke upaljene i krenuti u potragu – nadajući se da ćemo možda kad sat otkuca dvanaest… sresti sami sebe.”

Midnights” su zajedno producirali Taylor Swift i Jack Antonoff s kojim je Swift započela suradnju 2014. godine na albumu „1989”. Antonoff je također potpisan kao koautor nekoliko pjesama, uključujući uvodnu „Lavender Haze”, koja je napisana zajedno s holivudskom zvijezdom Zoë Kravitz, Markom Spearsom, Jahaanom Sweetom i Samom Dewom, dok je glumac i Taylorin partner Joe Alwyn naveden pod pseudonimom William Bowery kao koautor pjesme „Sweet Nothing”.

Na albumu se nalazi i velika suradnja, ona koju su fanovi godinama priželjkivali –  s Lanom Del Rey na pjesmi „Snow On The Beach” koja govori o zaljubljivanju u nekoga dok se i ta osoba zaljubljuje u vas, odnosno o tom kataklizmičkom, sudbinskom trenutku u kojem shvatite da su osjećaji uzajamni.

Prema otkrivenom video teaseru s kratkim isječcima planiranih vizuala za pjesme albuma u nadolazećim spotovima glazbenica će ugostiti još poznatih imena – među njima su Haim, Dita Von Teese, Jack Antonoff, Laura Dern i drugi.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni