Koncerti

The Black Lips u Vintageu

The Black Lips u Vintageu

Mediji su zadnjih dana pisali o tome kako se kultni the Black Lips nakon dvanaest godina vraćaju u Zagreb što je veselilo mnogo njihove fanove. Više od upola manje vremena prošlo je od kada smo ih imali prilike slušati u Šibeniku na SuperUhu, a sinoć smo u njihovoj svirci mogli uživati u Vintageu.

Na pozornicu su izašli kao snažan, plesan i vizualno dojmljiv bend. Scena je bila jednostavna, ali originalna, baš kao što su i oni. Obično bijelo platno na kojem je bilo sprejem napisano “Black Lips” i nacrtano nekoliko cvjetića savršeno se uklapalo u njihove pojedinačne modne stilove.

Koncert su počeli sa “Sea of Blasphemy” pa “Family Tree” i kao da su odmah htjeli pokazati što mogu. Njihov rock’n’roll s primjesama countryja, psihodelije, pa čak i gypsy štiha natjerao je prisutne da protresu svojim glavicama i nogama, a plesni pokreti dolazili su i sa same pozornice. Sirovost u tekstovima, ali i u samoj isporuci daju ovom bendu to nešto što ih razlikuje od mnogih drugih. Publika je pjevala na “Dirty Hands” i “Georgie” i čekala neki neobičan i “lud” trenutak, no nije ga bilo. Pubertetski bunt marginaliziranih klinaca se i dalje mogao namirisati u zraku iako “Bad Kids”, po kojoj ih mnogi znaju, nisu odsvirali.

Neobuzdana energija prštala je s pozornice sve do polovice koncerta kada se nešto prelomilo. Entuzijazam i moć sa samog početka polako su počeli blijedjeti tako da i nismo dobili neki vrhunac o kojem će svi pričati. Luckasta Zumi Rosow nastavila je lepršati, a Jared Swilley je i dalje bio jedno s gitarom, no atmosfera je nekako splahnula. Možda je bilo do pogrešnog izbora pjesama ili nedovoljne komunikacije s publikom, ali većina će se složiti da je drugi dio koncerta bio mlak.

Nakon sat vremena vratili su se na prvi bis pjesmom “Oh, Katrina!”, dok su na drugom Zumi Rosow i Jeff Clarke otpjevali duet s kojim su se i oprostili od publike. Generalno, bio je to OK koncert s pomalo razočaravajućim drugim dijelom i bisom koji je više bio “odrađen” nego iskren. No, ako ste sinoć bili u Vintageu sigurno ne žalite, jer ovakav bend vrijedi poslušati uživo.