Vije-sti

Talijanski post-punkeri Soviet Soviet u Attacku

Talijanski post-punkeri Soviet Soviet u Attacku

Soviet Soviet, post-punk biser s druge strane Jadrana, u srijedu, 30. travnja, po prvi puta će nastupiti u Hrvatskoj, točnije u zagrebačkom klubu Attack uz podršku domaćih synth-punkera Neon Lies.

Soviet Soviet je post-punk biser, ali definitivno i bend koji izlazi iz okvira post-punka koketiranjem s art rockom, cold waveom i sličnim žanrovima. Alessandro Costantini (gitara), Alessandro Ferri (bubanj) i Andrea Giometti (vokal/bas) dolaze iz talijanske Pesare i od 2008. svakim novim singlom i albumom zasluženo dolaze do sve većeg broja ljudi istovremeno nadograđujući svoj zvuk čime ne upadaju u monotoniju. Vjerujemo da će i drugi album biti korak dalje i zato je koncert u Attacku jedinstvena prilika da poslušate bend čije vrijeme tek dolazi. 

Prvi EP ''Summer, Jesus'' izbacili su 2011. godine čime su zasluženo došli u fokus talijanske publike nakon čega je uslijedila turneja s The Horrors i A Place To Bury Strangers. Prvo dugosvirajuće izdanje simboličnog naziva ''Fate'' objavili su za kalifornijski Felte Records. I od tada je bend na uzlaznoj putanji.

Neon Lies je lo-fi minimal synth projekt Gorana Lautara, člana uspješnog post / synth punk benda Modern Delusion. Projekt je zanimljiv odmak od tipičnog instrumentalnog i melodičnog post-punka bliskog mainstream indiju, kakav uglavnom viđamo na sceni, u nešto puno elegantnije i mračnije. Neon Liesova inačica minimal syntha kombinira najbolje elemente Joy Division melankolije s intenzivnom fragmentarnošću u maniri Dirty Beaches, isijavajući energijom klaustrofobičnih stanja i prostora. Napetost proizašla iz nemogućnosti brisanja distance –za sebe i za druge, u glazbu je prenesena čudnim aranžmanima s uplivima noisea, grozničavim repeticijama i krikovima, koji posebno dobro funkcioniraju na stageu. Upotpunjeni skakanjem i trzajima, dolaze do punog izražaja evocirajući onu agresivnu hladnoću starog post-punka (Joy Division, Suicide, Birthday Party), koja se danas rijetko vidi.


Ovaj koncert medijski podržava Kristalni Oscilator, emisija o recentnoj psihodeličnoj rock, elektronskoj i pop glazbi, svakog ponedjeljka u 22:00 na Radio Studentu.
kristalnioscilator.tumblr.com 100.5 MHz | www.radiostudent.hr
Prije, između i nakon nastupa bendova glazbu odabire Kristina Mavar [Kristalni Oscilator]. Očekujte najbolju selekciju recentnog post-punka, psihodelije...
Karte nabavite na blagajni kluba po cijeni od 45kn od 20 sati. Neon Lies nastupa u 21:45, Soviet Soviet u 22:30.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni