Vije-sti

Svjetske zvijezde na 3. Backstage Live Pula 2020!

Svjetske zvijezde na 3. Backstage Live Pula 2020!

Objavljen je program 3. Backstage Live Pula 2020 festivala koji će se održati u Istarskom narodnom kazalištu!

Festival počinje 17.3.2020., u 20 sati, koncertom jednog od najvećih jazz saksofonista današnjice - Joshue Redmana.  Slavni će se glazbenik  ovom prilikom predstaviti s Quartetom I to u  sastavu: Aaron Goldberg (klavir), Reuben Rogers  (kontrabas)  i Greg Hucthinson  (bubnjevi). 14. 4. nastupa  FORQ, 2. 5.  Flora Purim & Airto Moreira with Neto Band, a 8. 7. Antonio Sanchez Quartet.

Intencija Backstage Live Pula Festivala je to da se čuju što je moguće različitije vrste glazbe i da se razbije taj stereotip o jazzu kao glazbi za intelektualce, glazbi koja nije za svakoga, što naravno nije točno. Velika je bila konkurencija za koncert  Flore Purim, pjevačice raspona glasa od čak šest oktava i nagrađivanog  jazz glazbenika Airte Moreire  iz Brazila jer dugo nisu gostovali u Europi, a i sada nije u planu puno njihovih koncerata po Europi. Joshua Redman je u Zagrebu bio 2007., a u Rovinju 2016. Antonio Sanchez je stari znanac hrvatske publike jer je nastupao kao bubnjar Dianne Reeves i Pat  Metheny... Fusion band ”Forq” koji je osnovao osnivač grupe Snarky Puppy, ovo je prvi puta da nastupaju u Hrvatskoj. - istaknuo je pokretač i organizator  Festivala te strastveni ljubitelj jazza Dražen Kokanović.

Sjajan odaziv publike i podrška medija potvrđuju da je Festival u Pulu itekako dobrodošao te da doprinosi raznolikosti kulturne ponude. Naravno, dovesti  vrhunske jazz glazbenike nije jednostavno, a iza organizatora 3. Backstage Pula je čak 25 jazz festival održanih na nekoliko lokacija – Zagrebu, Puli i Rovinju:

Znamo li čime se inače bave domaći organizatori i gdje su im srce i novčanici, spram svih Rujanfestova i sličnih populističkih zabava, treći Backstage festival u  Puli pokazuje upornost, žilavost i volju da se predstavi vrhunska jazz glazba i i u vremenima sklonim banalnoj zabavi, dovedu prestižni inozemni izvođači. Pa ako su po Joshuu Redmana i Rolling Stonesi slali privatni avion da im na koncertu u St. Louisu odsvira saksofon u pjesmi “Waiting On A Friend”, jasno je da u Pulu 17. ožujka dolazi prvorazredna zvijezda i sjajan glazbenik. - istaknuo je novinar Večernjeg lista Hrvoje Horvat.

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pula, istaknula je kako i TZ Pula i Grad Pula podržavaju festival od samih početaka te da ovakav sadržaj privlači goste i kad nije visoka sezona. U svakom slučaju tome su, kaže, dopriinjeli i uvjeti u Istarskom narodnom kazalištu – ulaganje u novi klavir i razglas. Zahvaljujući tome, moguće je održavanje vrhunskih programa i koncerata svjetskih  zvijezda kao što su i izvođači na nadolazećem festivalu.

Gordana Jeromela Kaić, ravnateljica INK također  naglašava zadovoljstvo programom koji Backstage Live Pula dovodi u Pulu te odazivom publike – do sad održanih devet koncerata posjetilo je više od devet tisuća ljudi.

 Ulaznice su u prodaji na blagajni INK i online na www.ink.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni