Vije-sti

Svjetska blufunk legenda uskoro u Zagrebu

Svjetska blufunk legenda uskoro u Zagrebu

Karizmatični pjevač i gitarist, Keziah Jones, po prvi put predstavlja Zagrebu svoj ritmični afro zvuk.

1. prosinca u Tvornici kulture priprema veliki glazbeni spektakl za sve ljubitelje funka i bluesa kojeg Jones predstavlja pod orginalnim nazivom “Blufunk”.

Keziah dolazi u pratnji svog novog benda i najavljuje novi album koji će uskoro izaći u prodaju. Riječ je o jednom od vodećih svjetskih gitarista i pjevača stoga u Tvornici ne očekujemo ništa manje nego spektakl za pamćenje.

Neobičnom tehnikom sviranja, Jones je stvorio svoj unikatni stil i žanr koji naziva “blufunk”. Riječ je o mješavini blues melodija i oštrih ritmova funka, kao i elemenata joruba glazbe. Keziah je također poznat po stilu sviranja gitare koje zbog svoje izuzetno izražene ritmike i pokreta, često podsjeća na sviranje udaraljki ili na slap tehniku koju koriste basisti.

Svjetski hitovi kao što su “Rhythm is Love”, “Million Miles from Home” i “My Kind of Girl”, osvajali su ljestvice širom svijeta, ali su njegovi live nastupi ono što ponajviše oduševljava publiku i predstavlja pravu poslasticu te najbolju garanciju za uživanje u “Funky Afrobeatu”.

Kezajini uzori su Fela Kuti, Miles Davis i Jimi Hendrix, no njegova glazba donosi potpuno novi osjećaj u afrobeat-u, ova specifična mješavina afričkih ritmova s funkom i bluesom predstavlja jedinstveni zvuk izražene energije koja inspirira na ples. Kako sam kaže: Gitaru sviram kao udaraljke. To je blues. To je funk. Ritmično. Afro.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni