Vije-sti

Švedski sludge veterani Suma stižu u Močvaru

Švedski sludge veterani Suma stižu u Močvaru

Sludge veterani Suma, fantastičan live bend koje je itekako poznat metal i rock entuzijastima Zagreba, vraća se u Zagreb 8. studenog, nakon osam godina izbivanja. Razlog dolaska u Zagreb, kao i cijele im turneje je izlazak novog albuma, "The Order of Things".

Albumi ovog benda nisu česti (ovaj je prvi nakon šest godina izdavačke neaktivnosti) i svaki od njih je malo remek djelo. Produkciju i snimanje je ponovo odradio Billy Anderson, također veteran na underground rock sceni. Moglo bi se reći da je i dodatni član benda, što ne čudi jer im je ovo već treći ili četvrti zajednički projekt.

Album donosi još veći pomak na eksperimentalniju i mračniju stranu rock spektra nego prijašnji albumi. Psihodelično šamansko mantranje u gustim i tamnim oblacima sludge riffova, grmljavina zaglušujućih bubnjeva i oluja atmosferičnih i anksioznih semplova zvukova, isječaka iz filmova i zujanja - ukratko bi mogao biti opis ovog opusa.

Poznati po iznimno bučnim i gotovo obrednim koncertima stekli su fanove širom svijeta i status koncertne atrakcije koja se ne propušta. Gomila decibela koju proizvodi Suma iskustvo je potrebno svakom iskonskom slušatelju i štovatelju sludge metala, jednog od najtežih i najabrazivnijih podžanrova rocka, ali ne samo njima nego i svakome tko želi doživjeti fantastično koncertno iskustvo.

Upad na koncert iznosi 45 kn na ulazu u klub, a početak koncerta najavljen je za 21 sat.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni