Vije-sti

ST!llness u petak u klubu Boogaloo

photo: ST!llness, credit: Kristijan Smok

ST!llness u petak u klubu Boogaloo

Ovaj petak (19.01.2024.) u zagrebački klub Boogaloo dolazi kultni splitski trip hop / rap / rock / reggae bend ST!llness, a uz njih će nastupiti poznati DJ Luka, član grupa TBF i Banana Zvuk!

Priča o ST!llnessu počinje 1998. godine u obliku underground hip hop dvojca kojeg su činili školski kolege Yuri i Papi. Bili su nezaobilazni dio razvitka splitske hip hop scene. Nakon Papijevog istupanja iz dvojca, 2005. godine u ST!llness su ušli glazbenici sa živim instrumentima što je potpuno transformiralo live energiju benda. 2007. godine objavili su debitantski album “Sve što znam o životu je…odabrao Đelo Hadžiselimović”, snimljen u studiju Luke Tralića Shota (Elemental). Ovaj britki kritički osvrt na društvenu svakodnevicu odjeknuo je među glazbenom kritikom ipublikom te ostvario nominaciju za glazbenu nagradu Porin 2008. godine u kategoriji “Najbolji album alternativne glazbe”. U studenom 2009. objavljen je drugi studijski album “Globalno zatupljenje - paket za preživljavanje”, snimljen u studiju Hrvoja Nikšića (Tobogan, Vještice), uz live DVD iz Doma sportova u izradi platforme Transmeet.tv. Tokom dulje diskografske pauze koja je uslijedila, frontmen grupe Yuri se bavio zasebnim projektima Banana Zvuk, Golem i Sinestet, ali 2013. godine Stillness objavljuju album “S.T.I.L.L.N.E.S.S.”.Nakon deset godina diskografske pauze, vratili su se sjajnim, četvrtim studijskim albumom „Kocka je okrugla“. Na albumu se nalazi 12 pjesama. Ivan Jurić i na ovom albumu potpisuje većinu pjesama, dok glazbu i aranžmane zajednički potpisuje cijeli bend. Kao gosti na albumu pojavljuju se zanimljiva imena kao što su Davor Vrdoljak (DJ Venom), šibenski rep bend HRAM, Aleksandar Antić (TBF), Davor Barišić Dado i Sara Renar. Glazbenu produkciju albuma potpisuju Ognjen Zečević Egoless i Ivan Jurić Yuri, a dizajn covera i LP izdanja Marko Pinjuh. Album je objavljen u suizdanju ST!LLNESSA i diskografske kuće Mudri Brk, a u sezoni proljeće/ljeto prošle godine je objavljeno i vinilno izdanje albuma.

ST!llness su u 17 godina bendovske formacije nastupili u većini relevantnih klubova i glazbenih festivala u regiji (Exit Festival, Seasplash, InMusic Festival…) te odradili turneje diljem Europe I dalje ne posustaju u dostavljanju žestokih katarzičnih koncertnih propovijedi.

Prije i nakon koncerta će glazbu vrtiti DJ Luka član poznate splitske grupe TBF i polovica dua Banana Zvuk. Kao DJ Luka Barbić vješto plovi kroz razne stilove i razdoblja pa tako i kroz & hip-hop, reggae, funk i pop.

Vrata se otvaraju u 20:00 sati, početak koncerta je najavljen za 21:00 sat. Cijena ulaznica iznosi 15,00 € u pretprodaji i 18,00 € na dan koncerta i mogu se kupiti preko sutava Entrio.hr online i na Entrio prodajnim mjestima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni