Vije-sti

Spoj ukulela i violončela za početak samostalne karijere vokalistice Elementala

Spoj ukulela i violončela za početak samostalne karijere vokalistice Elementala

Probajte zamisliti spoj koji čine ukulele i violončelo - upravo taj zvuk, zanimljiv i svjež, donosi Mi Vida u svojem singlu prvijencu “Probaj me uzeti”.

Iza tog spoja i imena stoje glazbenici kojima scena i pozornica nisu nimalo strane - Vida Manestar i Stanislav Stanko Kovačić. Vidu publika poznaje kao prateću vokalisticu grupe Elemental, a Stanko je pozornicu dijelio s imenima kao što su Darko Rundek, Pavel, Josipa Lisac i Matija Dedić. A spojila ih je - ulica, mjesto na kojemu se zapravo i odvija život u svom punom sjaju. Upravo je ondje Vida zapazila Stanka prošle godine tražeći “partnera u zločinu” za stvaranje autorske glazbe. Nekoliko mjeseci kasnije dvojac ima devet pjesama, a prva, “Probaj me uzeti”, probija led i uvodi nas ravno u ljeto.

Teško da ćete uz zavodljivi latino ritam koji donosi Mi Vida ostati mirno sjediti. A i tematika je svakome vrlo bliska: Propitujemo ideju ‘uzimanja i imanja’ kada su u pitanju ljubavni odnosi. Od razdoblja mladenačke bezazlenosti preko prvih povreda primljenih i nanesenih drugima, rastu nam bolje i slojevi koje će svaki novi partner morati prihvatiti i voljeti nas takvima kakvi jesmo; snažni i slabi, izranjavani, mekani i tvrdi. - govori Vida.

Ulica kao divljina, ogoljenost i izloženost, mjesto na kojemu se najlakše nađeš sam u gomili, bila je inspiracija i za videospot koji su osmislili Nevio Smajić i sama Vida.

Spot smo odlučili snimiti upravo na cesti, s obzirom da smo u međuvremenu nekoliko puta i sami zajedno svirali na zagrebačkim ulicama, a na neki način nas je cesta upravo i spojila jer sam tamo prvi put i spazila tog neobičnog čelistu prije nekoliko godina. - zaključuje Vida.

Pjesmu “Probaj me uzeti” potpisuju Vida i Stanko, Vida je napisala tekst, dok su zajedno zaslužni za glazbu.


 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni