Vije-sti

Splitski

Splitski "eto" izbacili prvi sing i videospot za nadolazeći album

Mlade nade splitske psihodelične/punk/rock scene najavljuju album "Mačak u prizmama" koji će izaći u svibnju.

Lampa (vokal), Škifa (gitara / vokal), Milky (bas), Đaka (bubanj / vokal) - i eto ti benda! eto postoji već dvije godine unutar kojih se mogu pohvaliti popriličnim brojem odrađenih koncerata, uključujući polufinale HGF-a, Inkubator demo fest i finale Imagine festivala na kojem su svirali pred ugodno popunjenim Trgom bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Ipak, formalni pohod na alternativnu scenu počreću upravo s izbacivajem prvog singla "Exodus" za nadolazeći album doišljatog imena "Mačak u prizmama" čiji izlazak očekujemo u svibnju, a iza kojeg stoji nezavisni label "Juda records".

Iz benda navode kako je Exodus "poruka ljudima koji su zapeli u svojim tvrdoglavim uvjerenjima te njima biju dugotrajnu bitku." Zasluge za produkciju i snimanje spota pripadaju sinjskom umjetniku Dominiku Belančiću. U njemu se izmjenjuju blizi kadrovi lica članova benda sa scenama prorijeđene šume, zapuštene prostorije s natpisom "Proleteri" i granja u osvjetljenju predvečerja, a sve to prati pesimistična glazba i žestoko izvikivanje teksta vokala. Spot je službeno izašao danas u 18:00 sati pa budite među prvima koji će provjeriti kako sve skupa izgleda i zvuči.

Ivana Belošević
Ivana Belošević

urednica, lektorica; "The west's asleep, let England Shake!"