Vije-sti

Eto bend iz Splita objavio je debitantski album i novi singl

Eto bend iz Splita objavio je debitantski album i novi singl

Splitski psihodelični/punk/rock bend eto danas je objavio debitantski album "Mačak u Prizmama" te videosingl s albuma "Medo". Spot pogledajte u nastavku.

Drugi singl "Medo" koji, koji je svjetlo dana ugledao danas paralelno s izlaskom albuma, priča sam za sebe, a sam video uradak djelo je Dominika Belančića, posvojenog petog člana benda.

O albumu eto kažu sljedeće:
"Mačak U Prizmama" je crno bijela slika stvarnosti išarana našim avangardnim idejama i subjetkivnim proživljavanjima koja su nas izvukla od sranja okolo...Naših 10 zapovjedi, zapisane s osmjehom na licu, ali uz tužan pogled, uz veseli sprd, ali ozbiljan cilj... da vas barem na trenutak odvedu na neko nepoznato mjesto."

"Dug je i za*eban bio put do ovog dana kad izbacujemo našu dušu i višegodišnji rad na CD! Pokraj sebe imali smo ljude koji su nas sputavali, ali imali smo i ljude koji su nas od prvog dana maksimalno podržavali kao mlade glazbenike koji imaju ''nešto svoje'' i ovo je dan kada im zahvaljujemo na tome." - nadovezali su se članovi benda.

Album je moguće besplatno preuzeti putem Bandcamp stranice benda.

eto je trenutno najmlađa snaga splitske psihodelični/punk/rock scene, koja postoji pune dvije aktivne godine. Bend iza sebe (za svoje godine) ima popriličan broj koncerata, a ujedno mogu se pohvaliti zasad malim uspjesima poput: polufinale HGF-a, Inkubator demo fest, te finale Imagine festivala (na kojem su ujedno svirali pred ugodno popunjenim trgom Bana Jelačića u Zagrebu). 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni