Vije-sti

Sound Report slavi drugi rođendan uz dobre vibracije!

Sound Report slavi drugi rođendan uz dobre vibracije!

Prošle su već dvije godine otkad je dvoje zaljubljenika u glazbu pokrenulo priču zvanu Sound Report. Isprva je to bio blog o domaćoj nezavisnoj sceni, a tijekom godina se, kako je broj novinara u timu rastao, pretvorio u pravi online glazbeni magazin. Premda su nam i dalje mladi, neafirmirani glazbenici i bendovi posebno dragi, donosimo vijesti i o onim popularnijima. Kako najviše volimo pisati o koncertima, u ove dvije godine bili smo na mnoštvu glazbenih događanja i pisali o bendovima koji tek počinju svoj glazbeni put, kao i o onima koji već imaju mnogo prevaljenih kilometara. Na svome putu upoznali smo mnoge glazbenike i glazbene djelatnike, a posebno smo se povezali s programom Good Vibrations koji se svake srijede tijekom koncertne sezone održava u Vintage Industrial Baru. Upravo u suradnji s organizatorima Good Vibrationsa i Vintage Industrial Barom u srijedu, 13. siječnja pripremamo proslavu našeg drugog rođendana koju će nastupom uveličati neka od sve poznatijih imena naše nezavisne scene.

Tomislav Malagurski (vokal i gitara) i Slaven Špoljarić (vokal i osmožičana klasična gitara) gitarističko-vokalna su okosnica hvaljene i sve popularnije zagrebačke grupe FOR. Dok ne oduševljavaju publiku na koncertima autorskim materijalom, ovaj dvojac svira odlične covere raznih izvođača kao što su Johnny Cash, Cat Stevens, Mark Lanegan, Pink Floyd, Simon and Garfunkel i Robbie Williams.

Vedran Šuvak najpoznatiji je javnosti kao frontmen sve popularnijeg indie benda Sleepyheads iz Zagreba. Pitkoga vokala i odličnog znanja sviranja gitare, Vedran će odsvirati par pjesama Sleepyheadsa u unplugged verziji te poneki cover dragih mu pjesama.

Dino Purić glazbenički zanat je tesao u više bendova: Jazz Do It!, Kheops i Big Rock. Trenutno pjeva u bendu Bad Name i u projektu Dino Purić & The Funk'd Up! Nedavno je predstavio svoj prvi singl, "Prazna pitanja".

Mahir Maki Kapetanović neko je vrijeme bio pjevač benda Bad Mushrooms, a primarni bend mu je D End. Član je glazbeno-scenskog ansambla Medley Teatar i nastupa u rock-mjuziklu Antigona.

Uz svirku dragih nam mladih glazbenika, one koji odluče s nama proslaviti zabavit će i DJ ekipa Sound Reporta, a mogu se očekivati pjesme domaćih bendova i izvođača kao što su Muscle Tribe of Danger And Excellence, M.O.R.T., Sleepyheads, Jonathan, Artan Lili, Vlasta Popić, Bebe na vole, Kawasaki 3p, Pridjevi, Straight Outta Fridge, Drvored...

Program proslave počinje u 20:30, a ulaz je besplatan!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni