Vije-sti

 M.O.R.T - promocija albuma Odjel za žešće uz švedsku predgrupu Friday Night Specials @ Vintage

M.O.R.T - promocija albuma Odjel za žešće uz švedsku predgrupu Friday Night Specials @ Vintage

cover mortSchmeck Daddy će se u petak, 05.12., družiti s rastućim  zvijezdama hrvatskog rocka, Sinjanima M.O.R.T., koji će ovom prilikom promovirati svoj novi album Odjel za žešće. Prije njih nastupit će Šveđani prigodnog imena Friday Night Specials.

 M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji još od jeseni 2003. godine s čestim izmjenama ostalih članova. Bend od ljeta 2011. počinje s ozbiljnim radom i čestim nastupima. Otada su skupili skoro stotinu nastupa u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji, što samostalnih, što na festivalima. Osim pobjede na prvom izdanju RockOff Festivala,  bend je osvojio prvo mjesto na Jelen Demofestu u Banjoj Luci i treće mjesto na WHF-u 2013. godine.

Krajem 2012. godine u bend dolazi sadašnji bubnjar, te tada snimaju prvi puni demo album Vrhunsko dno, koji je u ljeto 2013. izdan za izdavačku kuću ˝Slušaj Najglasnije˝. Ove godine  M.O.R.T. potpisuje za Croatia Records, te izbacuje singlove „Tango“, „Pas“, „Meni se skače“ i aktualni „Nina“ koji su dobro prihvaćeni od publike i glazbenih kritičara. Album kojeg će bend službeno promovirati na ovom koncertu, Odjel za žešće, izdan je u srpnju pobravši do sada odlične kritike i hvalospjeve: „Riječ je o ponajboljem debi-albumu unatrag nekoliko godina koji kao rijetko koja moderna rock ploča domaće proizvodnje generira takvo emocionalno uzbuđenje. Ne postoji slaba stvar, ne postoji potrošena nota, ne postoji rutinsko odrađivanje, ovo je njihov život.“ (Zoran Tučkar, muzika.hr) Prije M.O.R.T.-a nastupit će švedski rockeri Friday Night Specials koji u Vintage Industrial Bar stižu u sklopu svoje male balkanske turneje. Relativno su mlad bend osnovan 2011. godine, s prvim nastupom u svibnju 2013. Kao svoje uzore spominju Led Zeppelin, Rush, Rival Sons, Pink Floyd, The Solution i Foo Fighterse i tako da očekujte naramak dobrog „rokenrola“ kao zagrijavanje za M.O.R.T.

Karte u pretprodaji po 20 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18)  ili na dan koncerta u Vintageu za 30 kuna.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni