Vije-sti

Snažan novi zvuk benda Lika Kolorado

Snažan novi zvuk benda Lika Kolorado

Nakon što je publiku osvojila uspješnim albumom prvijencem “Smiješ zaurlat”, zagrebačka grupa Lika Kolorado predstavlja novi singl “Gospođa” kojim najavljuje drugi studijski album koji bi trebao izaći najesen. Tekst potpisuje Filip Riđički, a glazbu Vanja Senčar.

"Ona dođe, bez najave; možeš se boriti da ne uđe, ali ti je bed, ne možeš Gospođu ostavit da čeka na kiši, pred vratima. Pa je pustiš. Pa dominira tvojim mislima, vadi prašinu iz utrobe tepiha van na vidjelo, naglašava neurednosti unutarnjih ti svjetova, nesavršenosti odluka. Gazi te tako nekoliko dana, i naučen iskustvom, puštaš je da obavi što mora, i što hoće. Počastiš je čajem i kolačićima i konačno ispratiš do praga, gledaš kako ide, znajući da će se vratiti. Poanta, neka, ako je mora biti, jest da nas Gospođa sve posjeti tu i tamo. Kako se odnosimo prema njoj je na nama", objašnjava Filip Riđički otkud inspiracija za novu pjesmu.

“Gospođu” prati i videospot koji je sniman po Zagrebu te u Zagrebačkom plesnom centru, što se idealno uklopilo u priču o osjećaju koji ne poznaje granice i spaja čak i ono nespojivo. Lika Kolorado nastavlja sa svirkama te 8. svibnja sviraju u Tvornici kulture povodom rođendana Radija 101, 1. lipnja na HGF-u u Zaboku, a 15. lipnja Pine festival u Samoboru. Nakon toga očekuje ih radno ljeto ispunjeno svirkama, a paralelno rade na novim pjesmama koje će otkriti uskoro.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni