Vije-sti

Singlom

Singlom "Slavuj, tico mala" Dunja Knebl & Roko Margeta najavljuju novi album

Pjesmom "Slavuj, tico mala", iz bogate slavonske baštine, Dunja i Roko najavljuju svoj drugi zajednički album (Dunjin 21.). Mističnom i egzotičnom ugođaju pjesme (osim Dunjine gitare i pjeva) doprinosi Rokovo umijeće sviranja na fruli bansuri i kalimbi, a sve je to dočarao Dinko Čvorić Doringo odličnom snimkom i produkcijom.

Prethodni album ovog dvojca s obradom pjesama iz hrvatske baštine ("Svilarica svilu prede") bio je zapažen i na međunarodnoj sceni (uvršten na prestižnu ljestvicu Transglobal World Music Chart). Premda se čini da nastavljaju sa sličnim repertoarom jer je "Slavuj" stara pjesma iz Hrvatske, tijekom srpnja i kolovoza ove godine snimili su bajkovito glazbeno putovanje po raznim zemljama svijeta uz čitav niz zanimljivih egzotičnih  instrumenata.

"Songbook Songs" ("Pjesme iz knjiga-pjesmarica") sastoji se od 14 tradicijskih pjesama iz Hrvatske, Engleske, S.A.D.-a, Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Slovačke, Indonezije. No, to je samo dio projekta kojim Dunja želi naglasiti važnost knjiga-pjesmarica u kojima su narodne pjesme koje nikad nisu snimljene i kojima prijeti zaborav.

Više o projektu pronađi na: https://dunjaknebl.com/w2/songbook-songs-project

Album je snimio, miksao i producirao Dinko Čvorić Doringo koji je i autor video spota i fotografija, a Biljana Knebl autorica je oblikovanja albuma. Materijal će biti objavljen početkom studenog u izdanju Geenger Recordsa.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni