Vije-sti

Showcase w/Roots In Session u Fort Punta Cristo

Showcase w/Roots In Session u Fort Punta Cristo

Nakon zimske sezone, bogate inozemnim gostovanjima, vrijeme je da i ljetna edicija Showcasea krene u tom tonu. Na prvom ovosezonskom ljetnom Showcaseu u goste nam stižu Roots In Session. Uz njih tu su kao i uvijek lokalna potpora Pulap Reggae Station i Sheco, koji će svojom selekcijom zagrijati plesni podij prije i poslije nastupa Roots In Sessiona. Naravno lokacija je Fort Punta Christo.

Sa sjedištem u Ljubljani, Roots In Session je jedan od najpoznatijih balkanskih sound systema i producentskih tandema, a svoj vlastiti zvuk stvaraju i promoviraju više od desetljeća. Pier i Fu započinju samostalnu DJ karijeru 1996 sa svojim bivšim crewom Radyoyo / RDYO DJ-a, gdje su ozbiljno uključeni u razvoj slovenske urbane glazbene scene. Organizirajući partyje i festivale diljem zemlje uz zvuk drum and bassa, junglea, reggaea i dancehalla, ugostili su neke od najtraženijih svjetskih DJ-a i MC-a, kao što suDavid Rodigan, Heartless Crew, DJ Marky, MC Stamina,4Hero, Mala, LTJ Bukem, David Boomah, itd.

Pulap Reggae Station je započeo kao projekt za radio emisiju na Radio Puli 2010. godine. Cilj emisije je promocija reggae i dancehall kulture na ovim prostorima i šire. U tri sezone emitiranja svake nedjelje Pulap Reggae Station je dosegnuo do svakog kutka zemaljske kugle i oraspoložio mnoge večeri nedjeljom. Pulap Reggae Station čine bivši članovi King Shango Sounda: Shugaman, Brada Selecta i Zj Sinke te Hot Steppa & Fyah Steppa. Od prošle godine PRS je krenuo i sa svirkama na lokalnim eventima kao što je Fort Punta Christo Closing Party, Catch Me If You Can, Showcase te Seasplash platforma. Trenutno je emisija bez termina i čeka se dogovor za novi termin, ali u međuvremenu možete poslušati prijašnje emisije na Soundcloud profilu, a objave možete pratiti na Facebook profilu.

Za one koji žele znati više!

Showcase je mjesečni program, začet pod kapom udrugeSeasplash, koji se posljednjih pet godina održava u Puli na raznim lokacijama. Zimske inačice osim događanja uZerostrasse, uključuju i ona redovitija pod imenom Rojc Showcase, od studenog do travnja u Monteparadiso klubu,CGU Karlo Rojc, dok se tijekom ljeta (od svibnja do rujna) program seli u Seasplash Summer Clubu na tvrđavi Punta Christo u obližnjem Štinjanu. Program je zamišljen kao platforma za mlade i neafirmirane DJ-e i izvođače, te tako i dobiva ime Showcase. U svojih prvih 5 godina Showcase je uz lokalne izvođače ugostio i inozemna eminentna imena reggae, dub, dubstep, jungle i dnb scene kao što su:Radikal Guru, Riddim Tuffa, Aries, Jacky Murda, Krak in Dub, Biome, Soom T, Dub Terror, D-Operation Drop,Roots In Session, itd.

Upad: prije ponoći 30 kn / 40 kn nakon ponoći

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni