Vije-sti

She Loves Pablo najavili goste na velikom koncertu u Boogaloou

She Loves Pablo najavili goste na velikom koncertu u Boogaloou

Na promociji novog albuma i najvećem samostalnom koncertu zagrebačkih groove rockera She Loves Pablo, 20. ožujka u klubu Boogaloo, kao gosti će nastupiti Killed A Fox i Como Bluff.

U samo 24 sata od objave, aktualni album „Death Threats From Future Self“ (2020.) dospio je na visoko četvrto mjesto najstreamanijih u Hrvatskoj, a glazbena kritika prozvala ih je „rock'n'roll strojem koji melje sve pred sobom“.

Alternativci Killed A Fox sa She Loves Pablo djeluju unutar glazbenog kolektiva House Of Pablo. Predvođeni karizmatičnim i vokalno snažnim Chrisom Ianom, šibaju žestoki rock još od 2006., a  iza sebe imaju tri albuma - prvijenac „Fluorescence“ (2009.), zatim „Spring Of Sloth And Haze“ (2013.) te posljednji „Crown Shyness“ (2019.), aranžmanski najkompleksnije i zvukom najzrelije ostvarenje koje je na velikoj listi albuma sastavljenoj od 30-ak glazbenih novinara zasjelo u top 10 najboljih izdanja godine. Nakon nastupa u klubu Boogaloo, Foxi krajem ožujka odlaze i na svoju prvu turneju u Velikoj Britaniji gdje će proći Norwichem, Newcastleom, Glasgowom, Liverpoolom, Birminghamom i Londonom.

Como Bluff je nova alter rock grupa iz Zagreba kojoj će nastup prije Pabla biti premijerni. Bend čine Arijan Škapur (vokal, gitara), Miro Kadijević (vokal, gitara), Luka Jambrošić (bas gitara) i Viktor Strejček (bubnjevi), na sceni već aktivni i u bendovima Paul The Walrus, Jaded, Raspad Sistema, Delorean i Muscle Tribe Of Danger And Excellence. Nedavno izbačenim prvim singlom „Cannibal Snake“ najavljuju svoj prvi EP u kojem se razaznaje fuzija utjecaja Queens Of The Stone Age, Mikea Pattona, Stone Temple Pilots i generalno zvuka ere rocka 90-ih. Studijski više akustični i mekši, uživo obećaju napucaniju i energičniju svirku, idealnu za zagrijavanje prije She Loves Pabla.

She Loves Pablo na sceni su od 2005. u formi dvojca (Domagoj Šimek i Leonard Klaić), a u punom sastavu od 2009. kada im izlazi prvijenac „Mother Of All“(2009.) kojim su osvojili domaću underground scenu i izazvali hype u glazbenim krugovima. Dosad su izdali i album „Burn And Levitate“ (2013.), zatim „Try Mandarin“ (2016.), a posljednjim „Death Threats From Future Self“ (2020.) oduševljavaju publiku i glazbenu kritiku čak i van granica koja ih svrstava u isto društvo s najprominentnijim izvođačima groove stoner žanra 21. stoljeća.

Nošen gigantskim zvukom kakvog se ne bi postidjeli ni Queens of The Stone Age iz faze “Rated R” i “Songs For The Deaf”, album je baziran na vrlo solidno promišljenom autorskom rukopisu u kojem se jasno vide godine sviračkog iskustva.  – Karlo Rafaneli

Brutalno snažan i moćan vokal Domagoja Šimeka savršeno odgovara zvuku teškog stoner rocka izrezbarenom čvrstim gitarističkim rifovima i karakterističnim promjenama tempa u pjesmama. Moćno, žestoko i vraški dobro. – Dubravko Jagatić

Promjene tempa, masni riffovi i razorni vokali Domagoja Šimeka pokazuju zašto je ovaj bend već toliko na vrhu zagrebačke scene i kako ih nitko neće uskoro skinuti s trona. – Josip Kalem

Album je digitalno dostupan putem kanala Youtube i Bandcamp stranice benda, kao i na svim streaming servisima. Fizičko izdanje u CD i vinil formatu moći će se prvi put kupiti na koncertu, 20. ožujka u klubu Boogaloo.

ULAZNICE
U pretprodaji po cijeni 50 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), glazbenoj knjižari Rockmark (Berislavićeva 9) i u sustavu Entrio. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 60 kuna.
FB event: https://www.facebook.com/events/596152604282184/

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni