Vije-sti

Septica 22. svibnja @ Vintage Industrial Bar

Septica 22. svibnja @ Vintage Industrial Bar

Septica

Spoj glazbe i stripa u Vintage Industrial Baru

Septica, vinkovački glazbeni sastav poznat po originalnim i duhovitim pjesmama, na čelu s legendarnim strip crtačem Dubravkom Matakovićem, u sklopu svoje turneje "Teško je ravno držat volan" 22. svibnja stiže u Zagreb u kojem će održati koncert za pamćenje. Upad u pretprodaji košta 30 kn, a na dan koncerta 40 kn. Karte se u pretprodaji mogu kupiti u samom klubu. Prije koncerta, s početkom u 21 sat, i s besplatnim upadom, održat će se promocija stripa 'Lavanderman 6' u čijem je nastajanju svoj doprinos dao i sam Mataković. Na čelu stripa koji je prvi put na izronio na svjetlo dana u bablje ljeto 2008. godine stoji hvarski heroj Lavanderman. Prvi broj, plod je suradnje crtača Vanče Rebeca i scenarista Tonija Favera.

U narednih pet godina kroz četiri broja dvojcu se priključuju: Damir Steinfl, Vinko Barić, Alem Ćurin, Igor Hofbauer, Kenji Masamura, Esad Tomislav Ribić, Miro Župa, Štef Bartolić, Ana Kolega, Ana Schaub, Damir Markovina i Igor Kordej.

Po stripu je snimljen i igrani film u kojem glavnog junaka Borisa Bačungu – Lavandermana utjelovljuju Damir Markovina i Zoran Prodanović Prlja, a njegovu partnericu Anja Alavanja. U ovom jedinstvenom broju naslovljenom 'Lavanderman 6' bore se po prvi puta zajedno, rame uz rame, tajice uz tajice, tri najveća hrvatska superheroja – Protman, Superhrvoje i Lavanderman.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni