Vije-sti

Sarajevski reper Stoposto u synth pop izdanju predstavio novu konceptualnu trilogiju

Sarajevski reper Stoposto u synth pop izdanju predstavio novu konceptualnu trilogiju

Na Youtube kanalu kreativne platforme Disco Kliker 14. veljače predstavljen je videospot za pjesmu "Šećeru", novi singl sarajevskog repera Stoposto.

Ovo je prvi u seriji singlova objedinjenih u jedinstveno konceptualno audiovizualno iskustvo naziva "Danonoćno". Naredne pjesme će premijerno biti predstavljene 28. veljače i 14. ožujka - svakih četrnaest dana.

Za sve tri pjesme beatove je radio bh. producent Kolateral, dok je za miks i master pjesama bio zadužen Shtuka iz Kolateral Studija.

Lice ljubavi mijenja svoju grimasu kako godine prolaze. Upravo su ove transformacije osnovna tema izdanja "Danonoćno". Nijedna ljubav nije naivna niti jednostavna. "Šećeru" govori o tinejdžerskoj ljubavi, mahnitoj zaslijepljenosti, fazi u kojoj pod naletom hormona idealiziramo osobu - izjavio je Stoposto.

Na materijalu "Danonoćno", Stoposto doživljava potpunu transformaciju, uspješno integrirajući svoj prepoznatljiv flow i način pisanja rima u sanjive, retro synth-pop dionice koje još jednom dokazuju da je odlazak vizionara Kolaterala nemjerljiv gubitak za bosanskohercegovačku kulturu.

Nakon EP izdanja "Malibu Club", Kolateral i ja smo počeli razgovarati o novom konceptualnom izdanju. On je kormilario atmosferom i njegova mogućnost da ideju izrečenu riječima pretvori u zaraznu, neponovljivu melodiju je mene zakovala za stolicu da sam prvi put vagao i mjerio svaku riječ. Kako nas je Kola u međuvremenu napustio, ja sam uistinu imao velike dileme i sumnje u to hoću li moći Kolateralovu ideju ispratiti do kraja, dosljedno njegovoj viziji - govori Stoposto i naglašava da je suradnja s redateljem Mariom Ilićem bila jedini logičan korak u ispraćanju Kolateralove vizije.

Mario ništa ne prepušta slučaju. Svaki kadar, sjena, svjetlo ili pokret moraju imati odgovor na pitanje "zašto". U Beču smo proveli dva mjeseca razrađujući koncepte, a onda i snimajući spotove. Iznimno sam ponosan na cijelu ekipu; Marija koji potpisuje režiju spotova, kreativnu podršku Marije Đondović, te Rahatlook tim predvođen Elenom Čović i Bjankom Mujičić koji je bio zadužen za kostimografiju. Izbrisali su staru i postavili novu definiciju videospota. Ovo nisu videi koji služe da pjesma bude primamljivija već odvojena mikro remek-djela koja su jednako upečatljiva kao i pjesme koje smo stvorili - govori Stoposto.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni