Vije-sti

Ri-Val - novi riječki superbend uoči titule Europske prijestolnice kulture

Ri-Val - novi riječki superbend uoči titule Europske prijestolnice kulture

Riječki superband Ri-Val, sastavljen od protagonista riječke rock-scene, okupio se nakon 22 godine u trenutku koji je ključan za Rijeku – uoči godine nošenja titule Europske prijestolnice kulture.

Ovoga puta važan riječki trenutak ujedno je i važan za Hrvatsku i Europu jer Rijeka u idućoj godini nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, kao prvi hrvatski grad koji je to postao, a tim se povodom u Rijeci 2020. godine odvija bogat kulturno-umjetnički program s više od 600 pojedinačnih događanja te se grade i obnavljaju zgrade i objekti u Rijeci koji će redom biti namijenjeni kulturi.

Pjesma Moj grad nosi tipični riječki rock zvuk, a tekst uključuje stihove koji će zasigurno kod svakog Riječanina izazvati stanoviti ponos jer, ako ijedan grad, onda svakako Rijeka - predstavlja hrvatski simbol za slobodu i otvorenost.  Takva se slobodna i otvorena Rijeka predstavlja i Europi kao Luka različitosti.  Glazbenici  Ri-Vala ispjevali su jednu od najljepših posveta Rijeci, intimnu, tipično riječki nenametljivu, ali snažnu pjesmu, koja u sebi nosi vrijednosti koje Rijeka osjeća i živi.  Mnogi će prijatelji Rijeke također pronaći mnogo istine u stihovima:  „Tu sunce pretvara sve u rijeku svjetla i cestom uz mene sloboda tiho hoda / Tu nema zidova prema drugima i otvoreno srce s ulice se uvijek čuje“.

Intimni komentar neminovno je naišao na odobravanje i razumijevanje jer je Moj grad u izvedbi okupio, simbolično, 20 pjevača: Zoran Badurina (Jonathan), Sandro Bastiančić (En Face), Luka Benčić (My Buddy Moose), Stane Grdaković (The Siids), Valter Kocijančić (ex-Paraf), Edi Kraljić (ex-Denis&Denis), Davor Lukas (Fit), Ivona Maričić Kukuljan (E.N.I), Ivanka Mazurkijević (Mr.Lee & Ivanesky, Stampedo), Iva Močibob (Turisti), Marina Perazić (Denis&Denis), Zoran Prodanović Prlja (Let 3), Mihael Prosen (ex-Father, Nord), Marko Rogić (White on White), Leo Rumora (ex-Ogledala, Fiumens), Dean Škaljac (ex-Grad, Gerila), Boris Štok, Darko Terlević (The Siids), Elena Tomeček Zdjelar (E.N.I.) i Nikolina Tomljanović (E.N.I.).

Za instrumentalni dio bili su zaduženi Vlado Simcich Vava (ex-Laufer, Turisti), Damir Martinović Mrle (ex-Termiti, Let 3, Mr.Lee & Ivanesky) Bobo Grujičić (Turisti, Kojoti), Darko Terlević (The Siids), Vladimir Tomić Mosk (Moskva) i producent pjesme, Matej Zec (Let 3).

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni