Vije-sti

Drugo izdanje Invasion from the East u KSET-u

Drugo izdanje Invasion from the East u KSET-u

Nakon uspješne prve invazije, u KSET stiže drugo izdanje također pod sponzorstvom Miner Recordsa. 26.5. predstavit će nam se četiri metal benda iz različitih dijelova Hrvatske.

Mesmera je melo-death metal bend iz Trogira osnovan 2010. godine. 2011. izbacuju prvi EP "Emptiness Foreseen" kojeg su promovirali po cijeloj Hrvatskoj. Za jednu od pjesama s EP-a "Destined to Ruin" snimili su i spot koji je osvojio prvo mjesto u natjecanju za najbolji amaterski metal video u tadašnjem finskom metal magazinu Metal Nation TV. Snimili su i singl "Weight of a Sacrifice" koji je korišten u promotivne svrhe za film "Harbinger Down". 2015. snimili su prvi LP "Paralyzer" s 11 pjesama. Krajem 2016. potpisali su ugovor s Miner Recordsom (Miner Recordings) te počinju promovirati "Paralyzer". Bend je trenutno peteročlan, a čine ga Petar Brkić (vokal/gitara), Hrvoje Crnković (bas), Ante Balov (vokal), Josip Gruić (bubanj) i Dejan Zobenica (gitara).

Wizards of Gore je zagrebački eksperimentalni partygore bend. Sastavljen od članova već afirmiranih bendova (UxHxPx, Rektalni Dušman), čarobnjaci gadosti odradili su nekolicinu koncerata u Zagrebu i u Rijeci, zadnji nastup je održan u Palachu, gdje su dijelili binu s bendovima Exa i Bolesno Grinje.
Inspirirani grind i metal bendovima (Gutalax, Terrorizer, Cannibal Corpse i Rage Against the Machine) sviraju stil grinda u kojem miješaju death, trash, slam i groove s funkom.
Dosad su izdali single EP "Ashes to Ashes, Ass to Mouth" i debitantsko EP izdanje "Tales of PartyPornoGoreGrinde" koji je bio objavljen preko srpske izdavačke kuće Miner Records.
Čarobnjaci se spremaju zavladati svijetom, a ako ste željni funky melodija i guturalnih vokala, Wizards of Gore je uvijek na raspolaganju.

Porko Dio je četverac bez kormila iz Šibenika. Osnovan je na ljeto 2012. godine s idejom metala po punk pravilima. U skoro 5 godina postojanja bend nije ništa puno radija, pile su se pive, sralo se jedni drugima stalno, igralo se sa đavlon i masu se 'sovalo.
Odradili su nekoliko koncerata, nešto festivala i nekoliko pokušaja istih.
U međuvremenu su snimili dva demo uratka " FuckHangOver" i "Once Upon a Swine" i dva EP-a "Post Nubila Porcos" i "Unrest".

Kamäradi je tročlani old school, odnosno regressive metal bend iz Zagreba, osnovan krajem 2014., a pokrenula su ga tri "stara" zagrebačka metalca. Ideja je bila napraviti bazični metal bend, ali bez ograničenja unutar "faha", dakle s dobrodošlim utjecajima punka, HC-a i hard rocka. Bend ne svira covere, a tekstovi su isključivo na hrvatskom jeziku. 2016. izdali su EP pod nazivom "Impetus", pod etiketom izdavača Miner Records. Kamäradi su odradili niz svirki po zagrebačkim klubovima te Zaprešiću, Bjelovaru, Križevcima, Vrbovcu i Varaždinu. Trenutno snimaju novi (full length) album.

Karte se mogu kupiti u KSET-u po pretprodajnoj cijeni od 20 kuna, dok će na dan koncerta cijena karte iznositi 30 kuna.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni