Vije-sti

Reflektor festival zaokružio line-up

Reflektor festival zaokružio line-up

Straight Mickey And The Boyz, Girls Names i Koala Voice, tri su benda kojima se zaključuje popis izvođača prvog Reflektora, zagrebačkog boutique festivala koji se 3. i 4. lipnja održava na platou Tuškanac.

Mladi, dinamični kvartet Koala Voice stiže iz Maribora na svoj premijerni hrvatski nastup. Kombinirajući upbeat indie zvuk s garažnim popom i duhom 70-tih, ovaj odličan bend osvojio je slovensku, ali i europsku publiku debijem "Kangaroo’s Neighbour". Pozitivnom energijom nabijeni nastupi osigurali su im više od 50 svirki samo u 2015. godini. I aktualnu su sezonu Koala Voice započeli radno. Nakon zapaženog nastupa na Eurosonicu, trenutno se nalaze na turneji od 8 datuma u sklopu koje će proći Sloveniju, Slovačku, Češku, Estoniju, Latviju i Litvu. Koala Voice će nastupiti na Reflektoru prvog dana, 3. lipnja.

Straight Mickey And The Boyz su glazbenici iz Beograda koji su utjecaje iz raznih stilova rocka uklopili u jedinstven i  lako prepoznatljiv izraz. Grupa ima duboke korijene koji idu sve do srednjoškolskog perioda gitarista i pjevača Mikija, bubnjara i pjevača Danila, a pridružio im se basist i pjevač Boško - Boca, koji je do tada svirao kao gitarist u mnogim punk, hard core i avant jazz bendovima. Njihovi uzbudljivi i eksplozivni nastupi prenose divlju energiju i pozitivne vibracije te pritom donose dobru dozu improvizacije koja se temelji na povezanosti bubnja, basa i gitare. Ovog su proljeća objavili istoimeni album prvijenac u digitalnom formatu, kojeg su snimili u Rijeci kod Mateja Zeca, gitariste Leta3, a album uskoro izlazi i na vinilu. Album Straight Mickey and the Boyz je najavio spot za pjesmu "Crv", za koju je video režirao sam Miki, inače režiser i autor mnogih spotova za novu beogradsku scenu. Mickey i dečki na Reflektoru nastupaju 4. lipnja.

Girls Names su post-punk kvartet iz Belfasta koji je u samo sedam godina itekako uzburkao tamošnju glazbenu scenu. Mračni, teški, slojeviti i mistični, utjecaje vuku iz šarolikog popisa izvođača u rasponu od Sonic Youtha i Mission Of Burma do New Ordera i Bowieja, ali u samom pisanju pjesama kažu da im je Europa najveća inspiracija. Bend su 2009. osnovali Cathal Cully i bubnjar Neil Brogan (kojeg je 2013. zamjenio Gib Cassidy), a već sljedeće godine pridružila im se basistica Claire Miskimmin. Dolaskom gitarsta Philipa Quinna zaokružena je trenutna postava. Objavili su nekoliko EP-ja i tri studijska albuma od kojih su posebno zapaženi bili "The New Life" (dobitnik nekoliko irskih glazbenih nagrada) i aktualni "Arms Around a Vision" u sklopu čije turneje dolaze na Reflektor 4. lipnja.

Na prvom danu Reflektora, u petak, 3. lipnja, nastupaju Anna Calvi, Lovely Quinces, Side Project i Koala Voice. Drugog dana, na festivalsku će se pozornicu platoa Tuškanac penjati Blood Red Shoes, Jonathan, Straight Mickey And The Boyz i Girls Names.

S predznakom "art and music festivala", kompletan program Reflektora bit će obogaćen brojnim popratnim sadržajima – izložbama, književnim večerima, predstavama i klupskim after programima.

U prodaji su dnevne i festivalske ulaznice.
Dnevne za 3. lipnja u pretprodaji iznose 110 kn, a na dan koncerta 130 kn.
Dnevne za 4. lipnja u pretprodaji iznose 60 kn, a na dan koncerta 80 kn.
Festivalske ulaznice (za oba dana) u pretprodaji iznose 140 kn, a na dan koncerta 160 kn.

SLUŽBENA PRODAJNA MJESTA:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Prodajna mjesta Entria I online www.entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni