Vije-sti

Punčke objavile novi album -

Punčke objavile novi album - "Ništa nije kako se čini"

Naš najpoznatiji ženski indie rock trio, Punčke, danas je objavio novi album "Ništa nije kako se čini". Do sada najavljen singlovima i pratećim spotovima "Ocean" i "Protiv nas", novi materijal donosi ukupno deset pjesama.

Album "Ništa nije kako se čini" govori o objektivizaciji pojedinca, osjećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu (radu) koji se događa svakodnevno, ali ga rijetko tko vidi. Većina ljudi tuđi trud uzima zdravo za gotovo, pogotovo kada se radi o nečemu apstraktnom pa ga mnogi omalovažavaju i osuđuju, stoga Punčke poručuju da je potrebno zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu.

Album "Ništa nije kako se čini" možete poslušati na Bandcamp stranici.

Novi uradak je, bez uljepšavanja, satkan od puno više pitanja, nego odgovora. Na njemu su se Punčke potpuno otvorile i svakom pjesmom ispričale jednu sferu svoga života. Uz upečatljive tekstove, Lucija, Anja i Ruby odaju prepoznatljiv zvuk, on je čvršći, ali se i stalno razvija te je album pun brojnih gostovanja. Na singlu "Protiv nas", gostuje dugogodišnja prijateljica Punčki, Ana Uzelac, u ulozi pratećeg vokala, kao i talentirana mlada violončelistica - Dora Kramar.

U pjesmi "Jasna", prateće vokale pjeva Dunja Ercegović, poznatija kao Lovely Quinces, za bubnjem je Goran Grey, a drugu gitaru svira Sven Sorić, obojica iz benda ###. Svoje snažno instrumentalno pojačanje, dodali su i pjesmi "Oni su tu". U singlu "Ocean", prateće vokale otpjevala je Laura N iz benda Seven Mouldy Figs.Kako bi što jasnije i glasnije prenijeli poruku o nadi za bolje sutra koju upravo nosi posljednja pjesma na albumu "Olovo", tri glazbenice i prijateljice benda Jelena, Željka i Barbara, pomogle su svojim vokalima i zborskim pjevanjem.

Album "Ništa nije kako se čini" je snimljen u Kramasonik studiju pod producentskom palicom Hrvoja Nikšića, a za mixing i mastering albuma zaslužan je Mark Mrakovčić. Ilustracije koje čine fizičko izdanje albuma je napravila Ana Uzelac, dok je za dizajn zaslužna Punčka Ena Baćanović (Ruby).

Na valu izlaska novog albuma, Punčke će se otisnuti na koncertnu promociju po regiji, a prvi nastupi vide u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. 5. su ožujka Punčke u Azimutu u Šibeniku, 25. ožujka u riječkom Palachu, a zagrebačka promocija albuma održat će se 14. svibnja u Tvornici kulture.

Popis pjesama:
1 Ništa nije kako se čini
2 Tako je bolje
3 Ocean
4 Oni su tu
5 Još jedan dan
6 Jasna
7 Protiv nas
8 Snjegovi
9 U mraku
10 Olovo

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni