Vije-sti

Prvi album slovenskog benda Kontradikshn -

Prvi album slovenskog benda Kontradikshn - "Reframing"

"Tko čeka, taj i dočeka", stara je izreka, koju je aktualizirao bend Kontradikshn. Electro-rock mašina iz Slovenije nam predstavlja svoj prvi album, nazvan "Reframing".

Trio Kontradiksh na svoj nemilosrdno agresivan način kombinira rock tkaninu s moderno elektronikom i efektivnošću drum and bass ritma, koji se najbolje osjeti uživo.U slučaju njihova stila mogla bi se povuči paralela s bendovima kao što su The Prodigy, Nine Inch Nails, The Chemical Brothers, Propellerheads, Soft Moon, The Knife...

Sam naziv albuma prvijenca, "Reframing" je poigravanje pojmovima i procesima iz domena kognitivne psihologije, te je prigodno odabran, jer slušatelji imaju pregršt toga za čuti, opaziti i usvojiti. „Reframing“ je kompleksan i sadržajan album sa 12 pjesama čvrstog i suvremenog electro rock zvuka, među kojima su i stvari koje su već ranije pronašle svoj put do fanova, poput „Anatomy“ ili „Memory Dump“. Za sve stihove zaslužan je frontmen benda Petar Stojanović, koji je preuzeo i veliki dio zadataka u pogledu snimanja i dizajna zvuka, u čemu su mu pomogla Matej Humar i Matej Plešej. Miks je takođe obavio Stojanović, za mastering je bio zadužen Gregor Zemljič, dok je omot albuma djelo Matica Petriča.

Album je moguće preuzeti u digitalnom formatu putem Bandcamp stranice benda, a 17.listopada biti će izdana i CD verzija. 

Krajem listopada ekipa kreće i na sedmodnevnu klupsku turneju po Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji i BiH.

Kod nas sviraju 22.listopada u Klubu Kocka u Splitu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni