Vije-sti

Propitivanje odnosa javnog prostora i umjetnosti s Rolfom Wallinom u sklopu MBZ-a

Propitivanje odnosa javnog prostora i umjetnosti s Rolfom Wallinom u sklopu MBZ-a

„The Otheroom“ norveškog skladatelja Rolfa Wallina izvest će se u četvrtak 11. travnja u 22h u foajeu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u sklopu jubilarnog 30. muzičkog biennala.

Ovo djelo propituje upravo odnos javnog prostora i umjetnosti, praizvedeno je na prestižnom festivalu suvremene glazbe u Huddersfielu, a u godini 2018. bilo je nominirano za Brit Awards kao najinovativnije djelo te godine.

Sam Wallin je u intervjuima istaknuo kako ne bi nagađao o svom stilu i pristupu, već je to nešto što ostavlja na publici da procijeni. Smatra da svaka osoba drugačije shvati njegova djela i posebna čar je upravo u tome. Wallin dodaje kako je "The Otheroom" kolektivna kreacija te su izvođači snažno uključeni u cijeli proces. Nastupu u Zagrebu se jako veseli, pogotovo odabiru prostora, jer NSK ima, kako ističe, zanimljiv izgled. Više detalja o Rolfu Wallinu, kao i detaljni program događanja do kraja MBZ-a možete pronaći na stranici www.mbz.hr

Podsjetimo, 30. MBZ održava se do 13. travnja na nekoliko lokacija u Zagrebu, među kojima su Kino Europa, KNAP, Galerija Greta, Zagrebačko kazalište lutaka, Jazz&cabaret club Kontesa, GDK Gavella, Francuski institut, MSU, Lauba, ZKM, ZPC te KD Vatroslav Lisinski. Programski fokus 30. muzičkog biennala Zagreb tema je "Grad, prostor, glazba, zvuk".

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni