Vije-sti

Jimmy Stanić & The Boys na Valentinovo u Tvornici kulture

Jimmy Stanić & The Boys na Valentinovo u Tvornici kulture

Stjepan Jimmy Stanić, živuća legenda domaće scene i naš najdugovječniji glazbenik, nastupit će na Valentinovo, 14. veljače, uz pratnju svojih The Boysa u Tvornici kulture.

Jimmy Stanić & The Boys ovog Valentinova pripremaju show u Šubićevoj uz šlagere i ''vječne melodije'' vječno mladog glazbenika i interpreta, koji će 20. siječnja napuniti 94 godine. Stjepan Jimmy Stanić glazbom se počeo baviti još u svojim dvadesetim godinama, a uvijek uglađen i još uvijek aktivan i dalje puni klubove i dvorane.
 
Čitav život posvetio je jednoj ljubavi – glazbi. Iako je svirao kontrabas i gitaru, najpoznatiji je po svom baritonu kojim je ukrasio najljepše jazz skladbe i šlagere.
 
Prepoznatljiv po svojoj duhovitosti, šaljivim intermezzima, vicevima i šalama, ne dopušta da situacija na koncertima postane suviše ozbiljna, a starozagrebački je šarm jedinstvena karakteristika njegova lika i djela.
 
Jimmy iza sebe ima 10 albuma i mnoštvo singlova koji su obilježili desetljeća glazbe. Posljednji je studijski album pod naslovom ''91+'' objavio 2020. godine, a snimljen je uz pratnju orkestra Josipa Cvitanovića. Na albumu se našao izbor najpoznatijih pjesama koje još uvijek pjevuše sve generacije: ''Kobila Suzy'', ''Mimi'', ''Prolazi sve'', ''Dimnjačar'', ''Jutro će promijeniti sve'' i druge.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni