Vije-sti

Projekcija filma

Projekcija filma "Tusta" u Vintage Industrialu

Vintage Industrial Bar i Udruga „Točka kulture“ krenuli su zajedničkim snagama s novim filmskim projektom „Rocument u VIB-u“.

U sklopu aktivnosti projekta “Rocument u VIB-u” prikazat će se široj publici izbor od osam značajnih hrvatskih i svjetskih glazbenih dokumentaraca nezavisne produkcije koji su prethodnih godina obilježili filmsku industriju i glazbeno-kulturnu scenu.
Ovaj zanimljivi filmski program otvoren je s projekcijom fantastičnog dokumentarnog filma „Scream For Me Sarajevo“, autora Jasenka Pašića i redatelja Tarika Hodžića.
Nakon tog smo imali priliku pogledati dokumentarac “Kako smo ušli u Europu – slučaj SEXA“, redateljice Ines Pletikos, koja donosi priču o kultnom bendu SexA, jednoj od najbolje čuvanih tajni hrvatskog i jugoslavenskog alternativnog rocka, dok je odmah iduću nedjelju organizirana hrvatska premijera glazbenog dokumentarng filma “Amenra: A Flood Of Light”, intimni portret i prekrasan spoj estetike fotografa i redatelja Bobby Cochrana i transformativne atmosfere belgijskijih post-metal velikana Amenra, jedne od najintenzivnijih umjetničkih snaga teške glazbe u svijetu.
U nedjelju 11.7. očekuje nas projekcija biografskog dokumentarca „Tusta“ o najvećem frontmenu ex-Yu punk-rock scene, čovjeku koji je prerastao glazbu i postao simbolom slobodnog mišljenja i zdravog razuma, scenarista i redatelja Andreja Korovljeva.

Važan segment ovog projekta je i besplatna radionica produkcije glazbenih dokumentarnih filmova „RockDoc“ pod stručnim vodstvom redatelja i scenarista Silvia Mirošničenka (Edo Maajka-Sevdah o rodama, Čuvar tegljača, Druga strana Rock'n'Rolla i mnogi drugi dokumentarni filmovi). Polaznici će tijekom radionice i predavanja saznati apsolutno sve o svim važnim dijelovima realizacije i produkcije glazbenog dokumentarnog filma.

U tijeku je prvi dio edukacijskog programa koji je posvećen kreiranju ideje, koncepta i scenarija za glazbeni dokumentarni film dok će se u nastavku radionice polaznici educirati o snimanju, produkciji i postprodukciji dokumentarnog filma. Važan segment radionice će biti posvećen montaži glazbenog dokumentarnog filma.
Program i projekcije su u potpunosti besplatni za sve gledatelje/ice i posjetitelje/ice.
Cjelokupan program „Rocument u VIB-u“ će se održati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i na otvorenom prostoru u vrtu Vintage Industrial Bara.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni