Vije-sti

Pripremi se za freestyle spektakl u repanju – Red Bull RapLika stiže na Drito festival!

photo: Red Bull Raplika, credit: Tomislav Moze / Red Bull Content Pool

Pripremi se za freestyle spektakl u repanju – Red Bull RapLika stiže na Drito festival!

Nakon gotovo dvije godine pauze, natjecanje u repanju slobodnim stilom stiže na veliku pozornicu Drito festivala u Muzeju Suvremene Umjetnosti u Zagrebu.

Podsjetimo, Red Bull RapLika je freestyle natjecanje u repanju koje izgleda kao verbalni okršaj dvaju titana na pozornici koji riječima, rimom i punchevima pokušavaju poraziti jedan drugoga i tako doći do krune državnog kralja freestyle repanja.

Da se na domaćoj sceni rime slažu odavno znaju oni koji prate rap i hip-hop scenu, a potvrda tome je i Red Bull MC Battle, freestyle natjecanje koje se davne 2011. godine probilo na scenu i ostavilo traga. Preteča je to Red Bull RapLike u kojoj je, osim imena i ekipe, skoro sve bitno ostalo isto.

A prije lokalnih inačica, Španjolsku je zaludila Red Bull Batalla, također natjecanje u rap battleu odakle i dolazi lokalna verzija ovog projekta. Upravo smo na tom događaju mogli vidjeti nekoliko verzija natjecateljskog formata pa su tako reperi improvizirali na zadane predmete koje su vadili iz kutije, slike koje su se prikazale na ekranu ili riječi koje su zadali suci.

No, sada je nakon gotovo dvije godine pauze napokon došlo vrijeme za novo izdanje Red Bull RapLike, a koje će se ovoga puta održati u sklopu Drito festivala u garaži Muzeja Suvremene Umjetnosti u subotu, 10. rujna.

Na Drito festivalu moći ćeš doživjeti brojne nezaboravne nastupe! U petak, 10. rujna očekuju te hrpa poznatih izvođača: HIGH5, Vojko V, Red Bull RapLika, Grše, Bore Balboa, Krankšvester, Podočnjaci. Dok će se u subotu, 12. rujna na pozornici zaredati Mimi Mercedez, Kukus, Belaj Records, Z++, 30zona, Zoi, Dino Blunt, Buntai...

Ovogodišnje Red Bull RapLika natjecanje započelo je otvaranjem prijava kojih je stiglo više od 50 pa je ocjenjivački sud, kojeg su činili Vojko V i Grše, imao težak posao - odabrati osam najboljih. Mleeksah, polufinalist iz 2019. godine, Usce, pobjednik državnog finala 2018. godine, Mali Japanac, debitant iz 2019. godine i NakaRadan, nove ime na Red Bull RapLika pozornici su prema ocjenama žirija prošli direktno u četvrtfinale, a u pretkolu natjecanja naći će se: Dominus, Sultan, Banek i Brat. Tzre je prošlogodišnji državni i regionalni pobjednik koji će ove godine braniti titulu, a svoje protivnike očekuje u polufinalu!

Domaćin natjecanja bit će Tone Tuoro, odnosno Anton Tone Dražić, MC, dugogodišnji audio-producent i inženjer zvuka, rođen u Amsterdamu, a odrastao na relaciji London – Zagreb. Završio je SAE u Ljubljani te diplomirao glazbenu produkciju u Londonu na Middlesex Universityju.

Karte za Drito festival su rasprodane. Ipak, prati web stranicu redbull.hr, možda uspiješ osvojiti još koju...

Spektakl je zagarantiran, ovo se ne propušta!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni