Vije-sti

Priča o prepoznavanju u novoj pjesmi Barbare Munjas

photo: Barbara Munjas, credit: GLAUX Audiovisual Art

Priča o prepoznavanju u novoj pjesmi Barbare Munjas "Kad tad"

Uvijek posebna i svoja Barbara Munjas predstavlja očaravajuć novi singl "Kad tad" koji nosi vedru, refleksivnu atmosferu u kojoj je moguće prepoznati trenutak.

"Ono što je nastalo kao pjesma u kazalištu za kazalište, od samog trenutka nastajanja je, barem meni, bilo jasno da to neće biti njezin jedini život već da će izaći i kao singl. Ona je bilješka jednog trenutka, priča o sinkronicitetu, dogovoru duša, o onim čudnim, uzbudljivim osjećajima kada za tek upoznatog stranca osjećate kao da ga poznajete čitav život i osjetite posebnu vezu. S druge strane ovo je priča o pozdravu, rastanku, nevidljivom prisustvu, o nadi koja ostaje u optimizmu i vjeri u bolju budućnost jer nije uvijek pravi trenutak za stvari koje želimo i osjećamo.

Pjesma ima jedan “sve će bit ok” generalni stav i poruku, zato što ako je nešto suđeno dogodit će se kad tad, ako ne u ovom životu onda u sljedećem ili se dogodilo u nekom od prošlih pa sada osjećamo eho prijašnjih događaja pod velom mistike.. Kada susretnemo srodnu dušu mi zapravo susrećemo nepoznati dio sebe i u spotu je fokus na toj ideji. Za mene ova pjesma predstavlja vječnu nadu.", otkrila je Barbara.

Pjesma “Kad tad” je nastala za istoimenu predstavu u produkciji POU Poreč čiji su autori David Belas, Suzana Rupenović i Dario Filipović. Uz Davida Belasa režiju predstave potpisuje i Vesna Stilinović. Jedna od glavnih niti ove predstave je sinkronicitet koji se promatra kroz susret dvaju stranaca i razvoj njihovog odnosa dok čekaju tramvaj koji kasni, i na temelju čitave atmosfere i osjećaja u toj predstavi nastala je “Kad tad” koja zaokružuje priču u minimalističkom ozračju. 

U duhu cijele priče i povijesti ove pjesme odlučili smo i spot snimiti u tom istom porečkom kazalištu, a spot sadrži neke detalje i radnje koji su dio predstave, no ipak prilagođeni video spotu. 

Nastao u produkciji Rose-art, režiju za spot potpisuje David Belas, kameru Karla Carević i Alen Šajina, za montažu su zaslužni Pino Ružić i David Belas, za tehniku i logistiku Ivan Pisak, a asistenciju je pokrila Tea Šimičić.

Glazba i tekst: Barbara Munjas
Klavijature: Alen Bernobić
Mastering: Marko Kalčić
Cover art: Ira Tomić

Pjesma "Kad tad" dostupna je na svim streaming servisima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni