Vije-sti

Preminuo Taylor Hawkins, bubnjar grupe Foo Fighters

photo: Taylor Hawkins, credit: Samir Cerić Kovačević

Preminuo Taylor Hawkins, bubnjar grupe Foo Fighters

Bubnjar Foo Fightersa Taylor Hawkins preminuo je u 50. godini života. U petak je pronađen mrtav u hotelskoj sobi u kolumbijskom gradu Bogoti.

Vijest o Hawkinsovoj tragičnoj smrti objavili su Foo Fighters u petak navečer. “Obitelj Foo Fighters je shrvana tragičnim i preranim gubitkom našeg voljenog Taylora Hawkinsa”, stoji u priopćenju benda. “Njegov glazbeni duh i zarazni osmijeh ostat će sa svima nama zauvijek. Naše misli idu njegovoj supruzi, djeci i obitelji i molimo vas da se njihova privatnost tretira s najvećim poštovanjem u ovom nezamislivo teškom vremenu.”

Prema Los Angeles Timesu, Hawkins je pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Bogoti u Kolumbiji u petak - samo nekoliko sati prije nastupa benda na festivalu Estéreo. Umjesto nastupa, na pozornicu su postavljene svijeće u čast Hawkinsu.

Uzrok smrti nije odmah otkriven.

Hawkins je bio član Foo Fightersa od 1997. Regrutirao ga je frontmen Dave Grohl da zamijeni originalnog bubnjara benda, Williama Goldsmitha, baš kad se bend pripremao za izdavanje drugog albuma The Color and the Shape.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni