Vije-sti

Preminuo je glumac, pisac i glazbenik, Sir Christopher Lee

Preminuo je glumac, pisac i glazbenik, Sir Christopher Lee

Glumac, pisac i glazbenik, Sir Christopher Lee preminuo je u nedjelju u Londonu, nakon što je hospitaliziran zbog problema s disanjem i zatajenja srca. Imao je 93 godine, a obilježio je najvažnije filmove današnjice, kao što su Dracula, The Wicker Man, Lord of the Rings, Hobbit i Star Wars.

Uz glumačku karijeru, Lee je tijekom godina objavio niz heavy metal albuma, uključujući album Charlemagne: The Omens of Death. Dodijeljena mu je titula viteza 2009., zbog uspjeha u glumi te pomaganja brojnim humanitarnim udrugama.

Njegova filmska karijera započela je 1947. godine s ulogom u filmu Corridor of Mirrors, ali mu je karijera krenula u vis tek kasnih 50-ih godina, kada je Lee počeo raditi s produkcijskom kućom Hammer.

U intervjuu 2013., Lee je govorio o svojoj ljubavi prema glumi. "Gluma nikada nije bio samo posao za mene, to je moj život", izjavio je. "Imam neke interese izvan glume - pjevam i napisao sam nekoliko knjiga, na primjer - ali gluma je ono što mi životu daje svrhu, i tjera me da idem dalje."

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni