Vije-sti

Preminula je pjevačica i glumica Olivia Newton-John

Preminula je pjevačica i glumica Olivia Newton-John

Australska ikona preminula je u dobi od 73 godine nakon duge borbe s bolešću.

Olivia Newton-John, omiljena australska ikona glazbe i filma preminula je jučer, 8. kolovoza, nakon duge i teške borbe s karcinomom. Žalosnu vijest objavila je njezina obitelj:

"Olivia je jutros preminula mirno na svojem ranču u južnoj Californiji okružena obitelji i prijateljima. Olivia je bila simbol trijumfa i nade više od trideset godina dijeleći svoje putovanje s karcinomom dojke. Njezino liječenje i predvođenje u izlječenju lijekovima baziranima na biljkama nastavit će se Olivia Newton-John fundacijom posvećenoj istraživanju biljnih lijekova i karcinoma."

Olivia Newton-John rođena je 1948. godine u UK, a potom se preselila u Australiju. Svoju glazbenu karijeru započela je s petnaest godina u grupi Sol Four koja je na talent showu osvojila putovanje u London. Olivia je nastupala po vojnim bazama i klubovima u Europi te potpisala diskografski ugovor 1966. godine, a 1973. godine osvojila je nagradu Grammy za Najbolju žensku vokalnu country izvedbu za pjesmu "Let Me Be There".

Drugi i treći Grammy osvojila je za pjesmu "I Honestly Love You", a planetarnu popularnost zaradila je nezaboravnom ulogom Sandy u hit mjuziklu "Grease" u kojem je nastupila uz Johna Travoltu. 1981. godine svoju popularnost potvrdila je hitom "Physical".

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni