Vije-sti

Premijera dokumentarca o tragično preminulom sinjskom glazbeniku Branimiru Vugdeliji

Premijera dokumentarca o tragično preminulom sinjskom glazbeniku Branimiru Vugdeliji

Branimir Vugdelija je ostavio neizbrisiv trag na Sinjskoj alternativnoj sceni.

Inspiriran Black Sabbath-om, Type O Negative-om, HIM-om i mnogim drugim bendovima tog žanra upustio se u rad autorskih pjesama i osnovao Embrio. Branimir nije bio samo pjevač, on je bio i samouki gitarist, tekstopisac, slikar, programer, producent,  pa čak i član Tang Soo Do kluba kao zaljubljenik u borilačke vještine. Bio je veliki umjetnik. Svaki višesatni razgovor sa njegovim najbližnjima kao i mnogobrojnim prijateljima bio posebno emotivan i iskren. 

Film je snimam po raznim lokacijama na područjima Sinja i Otoka te je glazbeno orijentiran o Branimirovom stvaralaštvu sa Embriom i Sentimentom, međutim tu su neizostavno smještene razne priče o njegovom karakteru, privatnom životu, životu u Zagrebu, o ljubavi prema motorima te mnogim drugim zanimljivim stvarima. U filmu sudjeluju raznorazni prijatelji i bendovi kao što su M.O.R.T. , Maršal, Salauk, Kidney Stones-i, Atlantida, zagrebački Sentiment te originalna postava benda Embrio.

Film nam donosi snažnu emociju o čovjeku koji nas je jako mlad napustio i koji je ostvario jedan ogromni uspjeh i znamen, i kao glazbenik i kao čovjek. 

Film će biti premijerno prikazan u Sinju, 20.04. zatim slijede razna prikazivanja po Splitu, Zadru, Zagrebu i sl.

 

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."