Vije-sti

Posljednji ovogodišnji MIMO uz On i NO!Mozzart

Posljednji ovogodišnji MIMO uz On i NO!Mozzart

Medijski inventar muzičkih originala, poznatiji pod nazivom MIMO, za sam kraj 2016. godine u multimedijsku dvoranu Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti dovesti će skupine On i NO!Mozzart

Ideja programa MIMO, koji je sad u svojoj 4. sezoni, je da se kroz 8 koncerata publici predstavi kvalitetne autore, koji zasad još nisu dovoljno afirmirani na glazbenoj sceni. Jedan od osnovnih ciljeva ovog projekta je poduprijeti glazbenike, posebice one mlađe, te približiti njihovo stvaralaštvo široj javnosti. Posljednji ovogodišnji nastup održat će se 4. prosinca uz sastave On i NO!Mozzart. 

Sastav On čine četvorica glazbenika i prijatelja iz Slovenije i Hrvatske, trenutačno smještenih u Austriji.  Svoje glazbeno istraživanje započeli su u listopadu 2011. godine spontanim improvizacijama, otkrivanjem osnova auditivne komunikacije i derivacijama kompozicijskih intrinzičnih ideja.

Članovi benda su Luka Čapeta i Marko Ferlan na gitarama, Juraj Stojić na bas-gitari i Mario Petrinjak na bubnjevima.

No!Mozzart su glazbeno sadržajni, no kompaktno razdvojeni, homogenog zvuka, a eksperimentalni i plesni. No!Mozzart proizvode osebujan glazbeni doživljaj koji stvara dojam noiserskih blues/post-punk katarzi, te posve drugačiji kontekst koji seže u psihodeličan progresivni blues/dub s posve novim zvučnim finesama. Na repertoaru imaju raznolikih pjesama koje povezuje psihodeličnost s emotivnim tekstovim, a. 4. prosinca na MIMO-u, band će predstaviti pjesme s albuma „IN THE WOODS“ koji će izići krajem godine.

Bend čine Đuro Dobranić, Ivan Dugandžić i Zoran Vujanović. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni