Vije-sti

Pogledajte spot za pjesmu

Pogledajte spot za pjesmu "Čekaj me" rock grupe Requiem

Grupa Requiem iz Garešnice objavila je videospot za svoj prvu autorsku pjesmu "Čekaj me".

Videospot za pjesmu "Čekaj me" kulminacija je 13-godišnjeg iskustva neposrednog rada u glazbi grupe Requiem kojom bend započinje dugogodišnji san rada na vlastitim glazbenim materijalima.

Pjesmu "Čekaj me" napisao je Boris Hrepić Hrepa, velikodušno ju ponudivši Requiemu s ohrabrenjem da bend zakorači u smjeru autorskog, glazbenog stvaralaštva.

"Ova ljubavna balada velikim je dijelom istinita priča koja opisuje život "on the road". „Stihovi poput "kada zgrade vrate ljude" opisuju nerijetke trenutke kada mi kao bend promatramo svijet iz perspektive koju mnogi nemaju često priliku vidjeti, a to su trenutci kada gradovi spavaju, kada nikoga nema na ulicama, kada se vraćamo umorni i nemamo snage komunicirati jedni s drugima, ali smo u isto vrijeme presretni jer je to život kakav želimo i kakav smo sami odabrali" poručuju iz Requiema.

"Odlučili smo da upravo ova pjesma bude naš prvijenac i da bude posvećena našim voljenima koji nas čekaju kod kuće nakon dugih godina otvaranja vrata u 06:00 ujutro, kada zakoračimo premoreni, s podočnjacima i karakterističnim osmijehom na licu koji govori…  „Eh, da si to mogla vidjeti…Upravo ta beskompromisna podrška je u biti najveća motivacija i želja da se iskažemo prvo sebi, a onda i svima drugima da smo ovo mi – da imamo nešto dobro što želimo podijeliti sa svijetom, da imamo nešto što volimo toliko jako da se možda i nešto te ljubavi prenese na druge druge ljude" dodaju iz Requiema.

Videospot "Čekaj me" produkcijski potpisuje Hrvoje Prskalo Vidra, aranžman Martin Plantić, Goran Mauher, Gordan Mlinarić i Josip Bodiš, dok režiju spota potpisuje Milo Ostović.

U videospotu "Čekaj me" sudjeluje glumica Antoanet Levačić.

Grupa Requiem nastala je 2003. godine kada su četiri najbolja prijatelja Goran Mauher, Josip Bodiš, Gordan Mlinarić i Martin Plantić odlučili svoja prijašnja glazbena iskustva i glazbeno obrazovanje iskoristiti u vidu osnivanja benda.

Motivirani rock glazbom započeli su s intenzivnim probama kako bi što više proširili svoj repertoar i započeli sa živim nastupima. Ti su nastupi uključivali razne moto-susrete, rock-večeri, noćne klubove, angažman "predgrupe" za razne afirmirane bendove (Divlje Jagode, Crvena Jabuka, Hladno Pivo, Majke …).

Kako su godine prolazile kvaliteta i kvantiteta glazbe grupe Requiem je napredovala, kao i količina nastupa. Vrijeme je prolazilo, a stil sviranja se mijenjao s pjesmama koje su svirali. Općenito se može reći da vjerojatno ne postoji žanr rocka s kojim se grupa nije pozabavila. Od samih početaka rocka (Chuck Berry, Elvis Presley…), preko legendarnih grupa ’70. i ’80. (AC/DC, Dire Straits, Whitesnake, Deep Purple, Eagles…) do modernijih hard/metal-rock bendova (Metallica, Iron Maiden…).

Tijekom 2010. i 2011. godine surađivali su s legendom ovih prostora Davorinom Bogovićem s kojim smo odsvirali nekoliko koncerata. Od utjecaja s domaćih prostora mogu se nabrojiti većina bendova "novoga vala" i gotovo svi moderni rock bendovi u Hrvatskoj kao Hladno Pivo, Majke, Opća opasnost.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni