Vije-sti

Pogledajte novi videospot ''Kut'' benda Prezzident!

Pogledajte novi videospot ''Kut'' benda Prezzident!

Lošinjsko–zagrebačko–riječki bend Prezzident konačno nam predstavlja dugo očekivani spot za treći po redu singl ''Kut'' redatelja Tvrtka akka Vidokka, te pomoćnice redatelja Anđele Zebec.

U spotu je napravljen zaokret u odnosu na prethodne singlove ''Nesanica'' i ''Trebala se zvati tragovi'' te ovog puta glavni likovi nisu članovi Prezzidenta već Ksenija Makvić i Petar Zebec. U spotu se glavni protagnosti pokušavaju dočarati zamisao benda koji se ovom pjesmom prikazuje današnji svijet bez vlastitih kutova.

Točnije, prema bendu, pjesma govori o sljedećem: "Stopi se, uklopi se, ne iskači od rulje. To je postala premisa današnjeg svijeta. Ako si drugačiji – loš si. Ako razmišljaš – glup si. Ako nešto želiš promijeniti – odustani. I onda dospijemo u današnje stanje u kojem svi glumimo jednake bezglave klonove koji ne razmišljaju ni o čemu osim o tome da budu prihvaćeni. Napuštamo svoje jedinstvene kuteve u kojima možemo biti ono što jesmo i predajemo se bezglavoj rulji samo kako bi bili prihvaćeni. Upravo zato silno želimo da ne glumite među svima već da budete ono što jeste i da zadržite svoje kuteve u koje nitko ne smije zadirati jer cilj života nije biti nečiji klon već jedinstveno biće koje se ne plaši biti ono što jest. Ne budite nečije blijede kopije već čuvajte svoj kut i uživajte u našem novom singlu."

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni