Vije-sti

Počelo glasanje za nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu

Počelo glasanje za nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu "Rock&Off"

Od subote, 1. prosinca, počelo je glasanje za nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu "Rock&Off" u kojem sudjeluje više od šezdeset glazbenih novinara.

Oni će do 10. prosinca u prvom krugu predložiti maksimalno deset nominacija u pojedinoj kategoriji.

Kategorije u kojima novinari/glasači mogu predlagati su one albuma i pjesme godine, ali mogu predložiti i najbolje nove izvođače u kategoriji „Veliki prasak“ te koncertne izvođače godine. Predložit će se i izvođači u "Rock&Off", "Pop&Off", "Rap&Off", "Elektro&Off" te "Jazz&Off" kategorijama. "Glas naroda" čut će se kroz nagradu publike, koju će putem svoje platforme organizirati Iskon kao partner manifestacije u siječnju 2019. godine.

Nakon što novinari predlože sve albume, pjesme i izvođače, u drugom krugu će se svi pristigli prijedlozi uvrstiti u zadane kategorije te ponuditi novinarima/glasačima na odabir. Drugi krug glasanja će trajati od 14. do 31. prosinca 2018. godine. Završna dodjela održat će se u Tvornici Kulture, 31. siječnja, uz sadržajan program i glazbene izvedbe najboljih po izboru glazbenih novinara.

Više informacija o samoj nagradi, pravilniku i kategorijama, članovima žirija te sve novosti pronađite na web stranici nagrade rockoff.hr

Pokretači Nagrade su koproducenti Unison - Hrvatski glazbeni savez i KD Tvornica kulture, organizator Nagrade Hrvatsko društvo skladatelja, a glavni sponzor Iskon.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni