Vije-sti

Paul the Walrus novi spot snimio u Londonu

Paul the Walrus novi spot snimio u Londonu

Nakon njihovog posljednjeg izdanja “Paul the Walrus Live” (2021) bend je izdao novi singl “Breathe” sa kojim najavljuje svoj prvi album koji izlazi u proljeće.

“Breathe” je indie power balada koja neodoljivo podsjeća na pjesme kao što su “Don’t Look Back in Anger” i “Imagine”. 

“Breathe” je napisao, snimio i producirao mladi Borna Mijolović. Ovo je mali odmak od dosadašnjeg stila rada benda u vidu instrumenata i aranžmana jer su se bendu ovom prilikom pridružile gostujuće glazbenice Tea Režek, Anja Salihagić, Sara Carević, Iva Hrestek i Martina Burulić u obliku zbora. Cijela pjesma više je bazirana na akustičnim instrumentima poput klavira, akustičnih gitara i orkestra. Spot potpisuju diplomirane dizajnerice Mirta Filipović i Dora Doko. Snimanje se odvilo u Londonu sa talentiranim engleskim glumcem Scott Mckenziem koji je radio u londonskim kazalištima Soho, The Arcola te se pojavio u nekoliko engleskih filmova.

Ovo je stvarno bio veliki produkcijski podhvat jer smo svu opremu u Londonu morali iznajmiti i imali smo vremena i novaca za samo jedan dan snimanja. Na svu sreću uspjeli smo sve organizirati i bio je užitak raditi sa Scottom.” kaže Borna.
 
Do sada Paul the Walrus iza sebe ima već dva ep-a, nastupe na najvećim hrvatskim festivalima poput INmusica i Ferragosto Jama, te uz svoj nadolazeći album planiraju europsku turneju.  

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni