Koncerti

Elektronska čarolija na INmusicu: Röyksopp podigao publiku na noge

photo: Röyksopp, credit: Patricija Flikač

Elektronska čarolija na INmusicu: Röyksopp podigao publiku na noge

Iako elektronika nije moj prvi izbor što se tiče glazbe, već tradicionalno se na INmusic-u svake godine odvažim izaći iz vlastite zone komfora i proširiti horizonte.

DSC01796inmusic24-royksopp-Patricija-Flikač Nastup popularnog norveškog dua Röyksopp činio mi se kao dobrodošla promjena ritma u moru dobrog raspoloženja koje je već treći dan vladalo Jarunom. Nebesa sive boje željeza ipak su odlučila surađivati tako da u velikom finalu ovogodišnjeg izdanja festivala nije palo više od par kapi kiše. U 20:45 na Main Stageu, odlično raspoloženi posjetitelji okupili su se i gromoglasnim pljeskom pozdravili Torbjørna i Sveina te troje plesača zakukuljene u narančaste odore, dok je uvodna glazba savršeno dočaravala ugođaj zalaska sunca (ili izlaska, ovisno kako ste si dočarali pred očima te prve taktove). Svjetlosni efekti, laseri i stroboskopske bljeskalice postavljene na pozornicu dodatno su pojačavali iskustvo, stvarajući naizmjence sanjivu i euforičnu atmosferu koja je savršeno odgovarala njihovim kompozicijama.

DSC01686inmusic24-royksopp-Patricija-FlikačOtvorili su nastup sa Impossible i odmah uspostavili snažnu vezu koju smo nagradili plesom i pljeskom. Publika je bila raznolika, sastavljena od dugogodišnjih fanova dvojca, ali i onih koji su ih možda prvi puta otkrili. Kada su na red došli hitovi Monument i What Else is There? nisam primjetila da je publika reagirala išta drugačije u usporedbi sa manje poznatim ritmovima.

DSC01774inmusic24-royksopp-Patricija-Flikač

Svi smo zajedno podjednako dijelili entuzijazam i ljubav prema glazbi. Reakcije nakon odlične svirke bile su izuzetno pozitivne, a načula sam mnoge razgovore koji su isticali da je ovo jedan od najboljih nastupa koje su ikada vidjeli na INmusicu. Kroz savršenu kombinaciju zvuka, vizuala i energije, ovaj norveški duo uspio je stvoriti nezaboravno iskustvo koje će publika pamtiti još dugo vremena.