Vije-sti

Parov Stelar i Jonathan na Špancirfestu 2015.

Parov Stelar i Jonathan na Špancirfestu 2015.

Austrijski electroswing producent Parov Stelar sa svojim bendom i riječki indie heroji Jonathan novi su headlineri glavne pozornice Špancirfesta, Stari grad, koji će nastupiti u nedjelju, 23. kolovoza.

Nakon nezaboravnih nastupa na Terraneo Festivalu i u zagrebačkom Boćarskom domu Parov Stelar i njegov bend po prvi put dolaze na Špancirfest obogaćujući program pozornice Stari grad.

Od svog samog početka Parov Stelar, pravim imenom Marcus Füreder, opčinio je glazbeni svijet svojom plesnom mješavinom swinga i elektronske glazbe. Kroz ovu zaraznu mješavinu progovara ogroman talent kojim je odmah pridobio veliki broj fanova stvarajući i producentski i izvođački kultni status. Glazba Parov Stelara se oslanja na prošlost, prepuna elegancije, humora i energije, inspirirana različitim stilovima od soula, popa, jazza do swinga, ali kombinirana s modernim ritmovima pomoću kojih stvara nevjerojatan, neusporediv i jedinstven zvuk.

Najuspješniji je austrijski međunarodni umjetnik koji je osvojio 3 Amadeus Austrian Music Awards 2013. (Best Live Act, Best Electronic Act, Best Album) te jednu u 2014. (Best Live Act). U karijeri je objavio 12 albuma i više od 20 EP – a te surađivao s artistima poput Bryan Ferryja, Lane Del Ray i Lady Gage. Na Špancirfest dolazi praćen bendom vrhunskih glazbenika, širokom brass i ritam sekcijom te pjevačicom Cleo Panther s kojima čini jednu od najimpresivnijih live atrakcija u svijetu.

Čast da otvori večer pripala je riječkoj indie petorci Jonathan kojima će ovo također biti premijeran nastup na Španciru. U nešto više od godinu dana bend se prometnuo u jedno od najtraženijih novih imena na regionalnoj glazbenoj sceni, ponajviše zahvaljujući odličnim izdanjima – albumu “Bliss” i maxi singlu “Getting Closer Is Keeping Us Apart” – te upečatljivim nastupima poput onog u Velikom pogonu Tvornice kulture ili na Pozitivnom koncertu. Ljeto 2015. definitivno je ljeto grupe Jonathan koja će se naći na line upu svih najznačajnijih festivala ovog podneblja pa tako i Špancirfesta.

Dodavanjem Parov Stelar Banda i Jonathana na line up otkriven je program za četiri od šest koncertnih večeri koje će se održati na pozornici Stari grad. Već ranije objavljeni su dolasci S.A.R.S.-a i Bad Copyja (petak, 28. kolovoz), Ede Majke, Dječaka i High5 (subota, 29. kolovoz) te Dubioza kolektiva i Gogol Bordella (nedjelja, 30. kolovoza). Nova imena slijede jako brzo.

ULAZNICE ZA POZORNICU STARI GRAD

U prodaji se nalazi ograničeni kontingent „early bird“ ulaznica za 6 dana programa na pozornici Stari grad te vikend i dnevne ulaznice.

„Early bird“ ulaznica za 6 dana programa na pozornici Stari grad: 159 kn

Ove ulaznice u prodaji će biti do nedjelje 10. svibnja. Od ponedjeljka, 11. svibnja cijena im se penje na 199 kn i ostaje do 30. lipnja.

Od 1. srpnja do 21. kolovoza cijena će im iznositi 239 kn.

Vikend ulaznica (pet 28. – ned 30. kolovoz): 129 kn

Dnevna ulaznica nedjelja, 23. 08.: 129 kn

Dnevna ulaznica petak, 28. 08.: 59 kn

Dnevna ulaznice subota, 29. 08.: 49 kn

Dnevna ulaznica nedjelja, 30. 08.: 99 kn

Prodajna mjesta:

Online www.spancirfest.com

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni