Vije-sti

Pannonian Challenge dovodi zanimljiva glazbena imena na 20 obljetnicu

Pannonian Challenge dovodi zanimljiva glazbena imena na 20 obljetnicu

Ekstremni sport, urbana kultura i raznovrsni glazbeni program postali su zaštitni znak Pannonian Challengea, najpoznatijeg osječkog festivala koji ove godine slavi već dvadesetu obljetnicu. Najveće i najzabavnije izdanje tako od 5. do 9. lipnja očekuje sve posjetitelje skate parka na lijevoj obali Drave, gdje će najbolji svjetski ekstremni sportaši zahtjevnim trikovima prkositi gravitaciji, dok će se kulminacija svakog dana ipak održavati nešto južnije, u prekrasnoj Tvrđi.

Naime, već tradicionalno, popularni glazbenici svratit će u uzavrelu Vegu kako bi posjetiteljima festivala omogućili neprestanu, ekstremno dobru zabavu, pripremajući ih ujedno za nastavak adrenalinskih natjecanja sljedećeg dana.

Stoga je pokraj okruglog rođendana cjelokupnog Pannonian Challenge, bitno istaknuti kako će ovoga lipnja i glazbeni program festivala proslaviti petnaestu obljetnicu, jer je nakon davne, premijerne 2005. godine postao njegovim neizostavnim dijelom. Tijekom godina, na ovom festivalu, nakon što se prestanu okretati kotači BMX-a, rola i skatea, tako je tulumarilo preko 125 izvođača iz Osijeka, Hrvatske, ali i cijele regije, a mnogi od njih su se Pannonian Challengeu uvijek rado i učestalo vraćali.

Niti ovogodišnji glazbeni program Pannonian Challengea neće biti nikakva iznimka, dapače, jubilarno izdanje donosi i do sada najsnažniju postavu raznovrsnih glazbenih izričaja, počevši od Hladnog piva i Leta 3, kultnih hrvatskih rock bendova s nepogrješivim pristupom vjernoj publici, Osječane će  zagrijati i pankeri iz regije poput Atheist rapa. Sve ljubitelje rapa i hip-hopa uveselit će dolazak odličnog Bad Copyja, baš kao i novi nastup domaćeg, iznimno popularnog dvojca iz Krankšvestera. S druge će strane Silente i MAiKA donijeti nešto posve drugačije na Pannonian Challenge, baš kao i mladi bendovi u usponu poput Harvo Jaya i Of Apesa. Naposljetku, „starosjedioce“ će predvoditi DJ-evi Omke i Umbo, dok osječku publiku nipošto neće biti potrebe upoznavati s radom Debelog precjednika i Gužve u 16-ercu, najpoznatijih lokalnih pankera, koji su nastupali i na samim počecima Pannonian Challengea.

Dakle, ekstremno dobre zabave i odlične atmosfere neće nedostajati niti u glazbenom u glazbenom programu festivala koji već dva desetljeća nudi ekstremno dobru zabavu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni