Vije-sti

Ostalo još par ulaznica za koncert Editorsa i Jonathana

Ostalo još par ulaznica za koncert Editorsa i Jonathana

Za današnji koncert Editorsa i Jonathana u Tvornici kulture u prodaji je ostalo svega 30tak ulaznica i za očekivati je da će biti prodane tijekom jutra. Rezultat je to ogromnog interesa za novo gostovanje popularnih Britanaca, ali i za svirku našeg sastava Jonathan koji će odsvirati čak tri koncerta s Editorsima.

Zbog pojačane kontrole na ulazima vrata Tvornice kulture otvorit će se već u 20:00. Jonathan na scenu stupaju u 21:00, a Editorsi u 22:00. S obzirom na gotovo ispunjen kapacitet Tvornice svi posjetitelji se pozivaju da dođu na vrijeme jer će definitivno trebati neko vrijeme da se uđe u koncertni prostor.

Preostali kontigent ulaznica po cijeni od 170 kn može se na prodajnim mjestima Entria, Eventima te na blagajni Tvornice kulture.

U Zagrebu će Editorsi promovirati novi album "In Dream". Peto studijsko izdanje bend je sam producirao a po izlasku je dobio  pohvale za sjajnu produkciju, odvažnost i okarakteriziran kao jako zreo i do sada najraznovrsniji album benda. Po riječima frontmena Tom Smitha na albumu "In Dream" željeli su pokazati da glazba može biti i pop i eksperimentalna. Od početne sanjive, elektronske "No Harm", orkestralne i dramatične "Salvation", prekrasne "At All Cost" koja pokazuje zrelost u tekstovima, trijumfalne "Marching Orders" sve do "Ocean of Nights" koja je sanjiva uz piano, "Life Is A Fear" koja sa nabijena synthovima progovara o životnim težnjama ili pak "Our Love" koja je electro-pop, novi album je atmosferičan, tekstualno i vokalno jak, odvažan, praćen elemetima popa i elektronike. Jedan od najpoznatijih otočkih bendova kroz svoju bogatu karijeru pokazuju da stalno rastu i razvijaju se. U svojoj biografiji Editors već imaju tri upisana nastupa u Zagrebu od kojih je najsvježiji onaj rasprodani iz rujna prošle godine. Tom Smith, Russell Leetch, Ed Lay, Justin Lockey i Elliot Williams dobro su upoznati s pozornicom Velikog pogona kojoj se vraćaju na jednom od najvećih zagrebačkih koncerata za kraj godine.

Prošlogodišnja svirka prije Editorsa u Zagrebu bila je definitivno jedan od prijelomnih momenata u dosadašnjoj karijeri Jonathana. Prvi nastup pred većim brojem ljudi bendu je donio izrazito veću fan bazu i podršku medija te evidentnu naklonost britanskih kolega. Nešto više od godinu dana kasnije Jonathan iza sebe imaju izuzetno uspješnu sezonu koji su planirali zaokružiti koncertima u Zagrebu, Rijeci i Puli te se okrenuti novom albumu planiranom za proljeće. Taj plan je "pokvaren" pozivom britanske indie rock petorke Editors da im se pridruže na nastupima u Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj, što je ogromno priznanje za Jonathan, ali i pokazatelj da dobra glazba nema granica. Bit će to još jedna odlična prilika da, uz pjesme s "Bliss"-a i singla "Getting Closer Is Keeping Us Apart" publici predstave i dio onoga što ih očekuje u 2016. godini.

Ulaznice:
Na dan koncerta ulaznice iznose 170 kn.
Prodajna mjesta:
Tvornica kulture (Ljudevita posavskog 1)
Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr 
Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr 
Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni