Vije-sti

Offline Music Festival pretvara Opatiju u glazbenu festivalsku oazu

Offline Music Festival pretvara Opatiju u glazbenu festivalsku oazu

Za manje od dva tjedna na jednoj od najljepših otvorenih pozornica na jadranskoj obali - Ljetnoj pozornici u Opatiji, premijerno će se održati Offline Music Festival.

U petak i subotu, 22. i 23. srpnja, ovaj novi glazbeni festival pred kvarnersku publiku donosi antologijske rock pjesme, bezvremenske klasike i regionalne hitove te na dva dana pretvara Opatiju u glazbenu festivalsku oazu. 

Koncertna senzacija S.A.R.S. po prvi put uživo u Opatiji

Prvog dana festivala, u petak, 22. srpnja, na open-air pozornicu stiže jedna od najpopularnijih grupa u regiji - S.A.R.S., kojima će ovo biti prvi nastup u Opatiji. Ova fenomenalna koncertna senzacija izniman uspjeh postigla je pjesmom “Buđav lebac”, nakon čega su regionalnu publiku u potpunosti osvojili pjesmom “Lutka”, čiji videospot broji više od 68 milijuna pregleda na YouTube-u.

Da se hrvatska publika i S.A.R.S. vole javno dokaz su mnogobrojni rasprodani koncerti, ali i to da su svoj prvi live album “‘Mir i ljubav (Live @ Dom sportova)”, snimili upravo uz pomoć hrvatske publike, tijekom rasprodanog koncerta u zagrebačkom Domu sportova, 2014. godine. Bend koji redom puni dvorane diljem regije, ovom će prilikom predstaviti i svoj novi singl “Hej kafano”.

Uz njih, prvi dan festivala nastupit će i Ida Prester s bendom Lollobrigida te svojim razigranim energičnim nastupom ispuniti Ljetnu pozornicu Opatije plesnim pop poslasticama, među kojima su prepoznatljivi singlovi “Minuta”, “Kvar”, najnoviji “Budalo”, kao i najveći hitovi Lollobrigide, poput “Volim te” i “Ja se resetiram”.

Istu večer, na pozornicu Offline Music Festivala stat će i iskusna zagrebačka pop rock grupa Bang Bang, s Larom Antić u glavnoj ulozi. Bend ove godine slavi desetu godinu postojanja, a ovom će prilikom uživo izvesti i novi singl “Terapija”. 

Rock’n’roll energija i novovalni klasici drugog dana festivala

Drugi dan festivala, subota 23. srpnja, rezerviran je za legende domaće glazbene scene koji će staviti rock'n'roll u prvi plan i užariti srpanjski vikend u Opatiji.

Nakon nedavno rasprodane zagrebačke Tvornice Kulture, rock institucija Goran Bare sa svojim izvrsnim Majkama dolazi u Opatiju. Nastupom na Offline Music Festivalu provest će publiku kroz gotovo četiri desetljeća punokrvnog, istinskog rock'n'rolla svojim antologijskim klasicima poput "A ti još plačeš", "Mene ne zanima" i "Mršavi pas", kao i pjesmama novijeg datuma, poput Porinom nagrađene “Rođen za suze” i “Noćas prelazim rijeku”.

Za vrhunsku koncertnu atmosferu pobrinut će se i ikona novog vala - Jura Stublić, zajedno sa svojim bendom Film. Ovogodišnji dobitnik nagrade Porin za životno djelo pred opatijsku publiku donosi svoju impresivnu pjesmaricu, ispunjenu međugeneracijskim hitovima kao što su “Neprilagođen”, “Doći ću ti u snovima”, “Sjećam se prvog poljupca”, “Signali u noći”...

Uz njih, na pozornicu drugog dana festivala stat će i jedna od najperspektivnijh mladih kantautorica domaće scene - Lu Jakelić te se publici uživo predstaviti sa svojim bendom. Singlovima “Zidovi” i “Sjene” najavljuje novi studijski album “Šesto čulo”, čiju objavu očekujemo na jesen ove godine.

Prvo izdanje Offline Music Festivala

Offline Music Festival novi je domaći glazbeni festival, iza kojeg stoji Baba Production, prepoznatljivo ime glazbene i event produkcije, s 30 godina iskustva rada na najvećim koncertima i festivalima u Hrvatskoj. S novim festivalom u svojoj lepezi događanja, žele pružiti još jedno nezaboravno koncertno iskustvo, a publika će tako imati priliku susresti se sa svojim omiljenim glazbenim imenima u posebnoj open-air atmosferi - u predivnom okruženju Ljetne pozornice Opatija, smještene odmah uz more, na zelenom ‘poluotoku’ znamenitog opatijskog parka Angiolina.

Ulaznice za Offline Music Festival dostupne su u prodaji, po cijeni od 200 kn (festivalska) i 120 kn (jednodnevna), online putem Eventim.hr te na svim prodajnim mjestima sustava Eventim.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni