Vije-sti

Od ove godine dodjeljuje se glazbena nagrada Milana Mladenovića

Od ove godine dodjeljuje se glazbena nagrada Milana Mladenovića

Zaklada Milana Mladenovića dodjeljivat će, počevši od ove godine, regionalnu glazbenu nagradu koja će nositi ime istaknutog glazbenika, pjesnika, skladatelja i frontmana kultnog benda Ekatarina Velika.

Nagrada Milana Mladenovića dodjeljivat će se svake godine na dan Milanova rođenja, 21. rujna, za  glazbeno djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2000 eura.

Milanova Nagrada je regionalna i pravo da se natječu za nju imaju autori s područja svih bivših jugoslavenskih republika, za glazbeno djelo objavljeno između 30. lipnja prethodne godine i 30. lipnja tekuće godine, bez posebnih žanrovskih ograničenja. Rok za prijave je otvoren do 30. srpnja.  Prijave se mogu podnositi putem interneta na adresi https://www.milanmladenovic.com

Prijedloge djela koja konkuriraju za nagradu mogu podnositi autori, izdavači ili organizacije. Članovi prvog žirija za dodjelu Milanove nagrade su Zoran Kostić Cane, Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić.

Zaklada Milana Mladenovića je osnovana prema uputi, koju je u svojoj oporuci ostavila Milanova majka, Danica Mladenović. Zaklada je osnovana s namjerom da se autorska i osobna ostavština Milana Mladenovića sačuva kao cjelina i da se namjeni za kulturne i dobrotvorne svrhe. Ciljevi Zaklade su, između ostalog, čuvanje uspomene na Milana Mladenovića, briga o objavljivanju njegovih djela i poticanje umjetničkog stvaralaštva, dodjeljujući regionalnu glazbenu nagradu koja nosi njegovo ime.

 

Više o Zakladi Milana Mladenovića i glazbenoj nagradi saznajte na:

Website: https://milanmladenovic.com
Facebook: https://www.facebook.com/Zadužbina-Milana-Mladenovića

Instagram: https://www.instagram.com/zaduzbinamilanamladenovica/

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni